Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 21 16:05 #50465

Gipszj írta:
Elolvastam a Blohm und Voss Ha 137-es rep.gépre vonatkozó cikket. Van benne egy félreérthető rész: A kisérleti repülések hatására az orr rész alá hűtőt szereltek. Ez a képen nem látszik, másrészt ez a csillagmotorról V motorra történt áttérés miatt volt szükséges. (A csillagmotor zavarta a kilátást zuhanóbombázás közben.) Az viszont tévedés, hogy zárt pilótafülkéje volt. Egyetlen kísérleti vagy egyéb példányon nem láttam, hogy zárt lett volna.

Oké! Jogos a felvetésed a pilótafülke ügyben, bár csak a prototípusokról találtam képeket, és ott tényleg nyitott a fülke! Igazad van! (Szériagépekről viszont sajna nincs fényképes infóm...)
A hűtő viszont éppenséggel látszik a szárnyakkal egyvonalban a törzs alatt, csakhát a régi képnek ez a hátránya, hogy nem minden részlet látható jól...

De köszi az észrevételt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 22 01:01 #50490

• Zeki
Öröm látni a kis betűs hírek soraiban az érdekesebb cikkeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 22 07:59 #50497

• koszta
Ki lett téve a főbb cikkekhez. Csak eddig még nem volt rá időm, hogy betegyem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 22 10:27 #50498

• Zeki
Köszönöm, csak gondoltam érdekesebb lehet, mint egy életrajz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 23 10:01 #50525

Az biztos! Egy üde színfolt a sok-sok cikk között, már a téma okán is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 30 16:13 #50739

Hibák a Heinkel He 177 c. cikkben:

Alapvetően fogalmazási problémák vannak, amelyek a helytelen fordítás következményei:

- hol kötőjellel, hol meg nélküle van írva a típusszám! (Helyesen: a kötőjel nélküli írásmód a jó!) Amúgy általánosan a Greif (Griff) becenéven ismert! (Jó lett volna ezt is odaírni!)
- „próbapadon nagyon hisztériásnak bizonyult” helyett magyarul: megbízhatatlan
- „tesztrepülés” helyett magyarul: kísérleti repülés
- „Ernst Heinkel könyörgött” – inkább: Heinkel ellenezte
- „A 8 gépből 6 lezuhant, 1-nek pedig leálltak motorjai és kényszerleszálláshoz folyamodott.” helyesen magyarul: kényszerleszállást hajtottak végre vele (Egy repülőgép nem folyamodik kényszerleszálláshoz /!!!/, ugyanis nem kér engedélyt, hogy kényszer-leszállhasson, hanem egyszer csak váratlanul bekövetkezik a repülőesemény!)
- „Normális esetben soha többé nem került volna az RLM környékére még a tervrajza sem…” helyesen magyarul: más esetben soha többé nem került volna az RLM asztalára (A háború amúgy sem normális időszak! Az RLM pedig egy hivatal, és nem a környékére, hanem magába az intézménybe kerültek a dokumentumok, jóváhagyások, intézkedések stb!)
- az éjjel-nappal szót kötőjellel írjuk!
- „tábori felszálló pályákon” helyesen „tábori futópályákon” (nincs olyan, hogy le- vagy felszálló pálya, meg olyan sem, hogy kifutópálya, mert a gépek ugyanazon szállnak fel és le is!!!)
- ja és a karbantartást nem a futópályákon végzik, hanem mellette valahol, vagy a szabadban, vagy hangárokban, amit az adott hely és az adott repülőgép megenged, amilyen lehetőségek vannak!! (Futópályán ugyanis akadályoznák a forgalmat!!)
- „1944 októberében kivonták a forgalomból” helyesen kivonták a szolgálatból! (Pl. levett rendszámú gépkocsikat vonnak ki a forgalomból!)
- „rengeteg különleges alakulat használta” Például?? (Olyan rengeteg nem volt, főleg nem 1945-ben! Különleges meg a KG 200, ami használta!)
- „találtak egy V38 lajstromjelzésű gépet” helyesen: találták a V38 lajstromjelzésű gépet (más gépnek nem lehetett ugyanaz a száma!!! Egyébként biztos, hogy lajstromjel volt, és nem inkább az egyik prototípusról van szó ebben az esetben??)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 30 20:13 #50757

• koi
A 177 Greif-nek nem négy moTorja volt,és 2-2 összeépítve???
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 31 18:32 #50783

• Gipszj
Két DB 6o5-ös motort építettek egybe, ebből építettek be kettőt.Később felmerült az össze nem épített motorok alkalmazása is, de akkor már késő volt. A tesztrepülés magyarul berepülés, szerintem, a tábori felszállópályákon pedig tábori repülőtereken.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 31 22:22 #50791

• HunBütyök
Bütyök vagyok Büty büty
Nem tudok belépni oda ahol a mézes pontot kaphatom Büty büty...
Ezért ide írom! Kérem a pontot lécci!. Büty büty
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 dec. 31 22:34 #50792

Különben mindenki kap egy teletabit:woohoo:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 jan. 02 19:56 #50861

• HunBütyök
Maus nem harcolt 1940-ben Franciaországban? Csak azér tkérdem mert ha Panzer III Ausf G harcolt, akkor Maus is lehetett volna ennyi erővel.

Franciaországban 1940-ben Panzer III Ausf E volt a legfejlettebb változat. az F változat is azt hiszem csak 1940 nyarán jött ki. Ezeken viszont egy kis 3,7 cm-es köpködő volt éas nem 5 cm-es harckocsiágyú.

Kéretik javítani, vagy ha marad az 5 cm-es löveggel szerelt minimum panzer III Ausf G, akkor a Maust is írjátok bele. Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 jan. 02 19:59 #50862

• HunBütyök
Legelterjedtzebb a Somua S 35... na persze... Én úgy hallottam, a Leclerc I volt a legelterjedtebb akkoriban.

Legelterjedtebb francia harckocsik, a Hotchkiss és Renault gyalogsági könnyű harckocsik voltak.

Német kézifegyvereknél meg szerintem az Mp 40 mellett ott volt jó sok Mp 38 is. Szerintem több is mint MP 40.

A Lancester géppisztoply Mp 28 másolat volt, és első világháború utáni jóval.

Mi az az Mg 38 géppuska a németeknél?<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-01-02 21:06
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 jan. 02 20:08 #50863

• HunBütyök
Joe ezért fog harapni szterintem:

\&quot;megfutamították a Totenkopf WaffenSS-hadosztály több egységét,\&quot;

Ezt is kéretik javítani:

\&quot;Ekkor derült fény arra, hogy a 88-as Flak harckocsik ellen legalább olyan jó, mint repülők ellen. A Matildák páncéljával más német fegyver nem is boldogult.\&quot;

Földi Pali bácsi ezt vallja, de ne higgyünk neki, már a spanyol polgárháborúban is fén yderült erre, sőt Sanhainál is, amikor japán bogyótankokat küldtek másvilágra a kínaiak. Igaz nem \&quot;88-as Flak-kal\&quot; hanem 36-os Flakkal (Flak18/36 vagy Flak 36) . XD<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-01-02 21:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 jan. 02 20:48 #50864

• Bazooka Joe
Nem harapok, mivel ez így történ. A tények azok tények.

De ez azért következett be, mert a hadosztálynak még nem voltak megfelelő fegyvereik a Matildákkal szemben.

Ugyanis nem marokkói katonák futamították meg őket hanem páncélosok.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-01-02 21:52
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 jan. 03 05:44 #50867

• HunBütyök
Nem a megfutamítás a kérdéses dolog hanem Totenkopf Waffen-SS. Nem is tudtam hogy a Waffen-SS Totenkopf hadosztálya ott harcolt. Ha mégis akkor bocsi.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla