Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 16 22:15 #53312

• HunBütyök
Ja bocsi, akkor félreértettük egymást. Furcsálltam hogy én ilyet írtam volna amikor egyik kedvenc időszakom és eseményem a Téli háború. De elb*sztam fél órát amig megtaláltam hol van írva a 37-38.

Sorry!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 17 17:35 #53325

• Zeki
Oh tempora! Már mindenkinek nagyobb a szája, mint az esze! Esprit et la force, sera ... pas bête! Oh mores!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 24 12:59 #53652

• Magyarharcos
Hiányolom az ördögi vigyort...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 24 18:04 #53676

Én nem hiányolom.De legalább nem lesznek kárörvendések.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 24 19:30 #53683

• koszta
Magyarharcos írta:
Hiányolom az ördögi vigyort...

Van helyette más.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 feb. 25 19:19 #53715

Az is igaz.
De az legalább nem olyan ördögi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 04 16:30 #54152

• koszta
A kitüntetettek részt frissítettem.

Ha valaki esetleg úgy gondolja, hogy nagyobb kitüntetést érdemel, vagy nem került fel a listára, az írjon nyugodtan PM-et nekem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 05 06:37 #54169

• HunBütyök
Na hamarosan cuclizhatjátok szavaim, elkezdtem a FallWeisset írni lengyel szemszögből.
Hát egy-két pofont kiosztok a tévhiteknek és a kommersz tudásanyagnak az országban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 05 09:52 #54172

• Bazooka Joe
Látom újabb extrával bővült az oldal. Ez a program akkor a legfrissebb cikkekből válogat ki ki mindig más és más képeket?

Nagyon jó figyelemfelkeltés céljából!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 05 12:43 #54182

• koszta
Bazooka Joe írta:
Látom újabb extrával bővült az oldal. Ez a program akkor a legfrissebb cikkekből válogat ki ki mindig más és más képeket?

Nagyon jó figyelemfelkeltés céljából!

Ezzel az újítással cseréltem le az előző \"kiemelt cikkek\" részt. Szerintem látványosabb és figyelemfelkeltőbb, mint az előző.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 05 12:46 #54183

• Bazooka Joe
Aha! Most már értem. Nagyon látványos! Szép munka!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 06 11:57 #54233

• Gipszj
Elolvastam a PZL P-23 Karas (Ponty) típusú repülőgépről szóló cikket. Vitatnám, hogy a Ju 87-es 1939-ben elavult lett volna. (Annyira elavult volt, hogy még a Ju 87-es is egy generációval modernebb volt). A He 46-os se tudott többet.
Az én forrásaimban 200-nál több megépített példány van, de nem állítom, hogy biztosan jó ez az adat.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-03-06 12:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 06 16:36 #54244

• koi
Repülős könyvből szedtem ki,akkor inkább az sdkfz.9-et olvasd el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 07 19:25 #54279

• Gipszj
Repülős (könyv) az meghatároz egy szinvonalat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 már. 08 22:18 #54327

• Gipszj
Elolvastam az ejtőernyősökről szóló cikket, gondos munka, bár még csak a feléig jutottam.
Annyit tennék hozzá, hogy Bárcziházy Bárczí János (remélem jól írom a nevét) az alakulat tagja volt egy ideig, Tassonyi Edömér barátja. Ő írja zuhanóugrás című könyvében, hogy a bevetésre induló repülőgép katasztrófájának oka az alábbi volt(!). A gépek enyhén túlterheltek voltak, de ez még belefért volna. Ki volt számolva, hogy melyik embernek melyik gépen, milyen felszereléssel kell repülnie, hogy a legkisebb legyen gépenként a túlterhelés. A vezérgépen az e.ü. rajnak kellett a könnyű felszerelésével biztosítania, hogy a túlterhelés kicsi legyen. Közvetlenül start előtt Bertalan Árpád -amikor rájött- hogy a bevetésre kirendelt orvos származása vitatható, akkor az e.ü. rajt átparancsolta egy másik gépre. Onnan helyettük előre jött egy géppuskás raj teljes felszereléssel, ami jó nehéz volt. Ráadásul, miután a többiek elhelyezkedtek már, nekik csak a gép végében jutott hely. Ezzel a súlypont nagyon hátra került. Erre utalnak a pilótának a cikkben idézett szavai is. Kétségtelen, hogy látták az áthurcolkodást start előtt és az is, hogy a katasztrófa utáni bevetésen a gépenkénti létszámot erősen lecsökkentették.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla