Most látom hogy a múlt-kor cikke... milyen sajtóorgánum ez a Múlt-kor? Annak idején az M1-en volt egy ilyen történelmi ismeretterjesztő sorozat, bűvalami ilyesmi dumával kezdték \"Miné jobban jobban gombolyítjuk alá fonalát annál jobban feltárol elénk a múltnak kútja... \" vagy valami hasonló elvont duma... Ez ez a műsor vagy mi?
Kiváncsi vagyok miko rlesz Múlt-kor adás a
Nácik oldalán harcoló spanyolok után a
Komcsik oldalán harcoló Pálffy György-ről... Vagy a Hunyadi SS-ről akik az
amcsik előtt tették le a fegyvert...
Szerény véleményem hogy ne vegyünk át több Múlt-kor cikket, mert lehúzza az oldalunk színvonalát. Miért nem lehet Németek oldalán harcoló spanyol hadosztály a cím?
Dilettáns bagázs ez... vagy a náci szó csak azért kellett hogy olvasottab legyen a cikk?
Na megnéztem az eredeti cikket, valaki már helyretette őket kicsit a Kék Hadosztályról... De én is helyre fogom tenni őket a poénkodás miatt.
Ja kiakadásom indoka: a dilettantizmus kifejezést azért alkalmaztam, mert ha ismernék a Divizion Azúl történetét, akkor nem írták volna le a náci szót. Tudni kell, hogy a kék hadosztály katonáinak jelentős része olyan önkéntes volt aki a Franco-rezsim elől menekült. A kiutat abban látták, hogy Szovjetunióba menekülnek. Erre jó lehetőséget láttak abban, hogy elmentek a frontra, és azt hitték ott majd átállhatnak a szovjetekhez és ott új életet kezdhetnek. A Kék Hadosztály jelentős része nem volt tehát nemzeti érzelmű. A bajok abbóül adótak, hogy a szpovjeteknek nyelvtudás nélkül nagyon nehéz vol előadni Wehrmacht egyenruhában, hogy \" bocsika, én át akarok állni hozzátok, a Franco-rezsim elől menekülök, légyszi fogadjatok be!\". Így a szegény spanyolok egymásra voltak utalva csak, és az átállás az esetek 99%-ában meghiúsult. Páran bizonyára dezertáltak sikerrel, de többségüknek nem volt szerencséje...
Tehát a nácikkal egy kalap alá venni őket, igencsak butaság volt.
Piros színt kékre javítottam.<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2011-04-04 20:31