Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 06 19:59 #57943

• Gipszj
Zeki írta:
Az USA és Anglia segítsége nélkül a szovjet gazdaság a kutya popója alatt maradt volna, és most horogkeresztes zászló lobogna Moszkvában... Legalábbis 1945-ben, azóta ki tudja mi lett volna...

Ha rosszul tudom kéretik kijavítani. 1941-es moszkvai csatát külső segítség nélkül nyerték meg az oroszok. Még idejében megkezdték a gyárak áttelepítését az Urálon túlra. Valószínűleg tovább tartott volna a háború, de a németeket minden valószínűség szerint kiverték volna. Ahogy mentek előre úgy nőtt az utánpótlási vonal hossza. ügyes taktikával ellenségükké tették a lakosságot, ez nem jó ómen. Végig támadták volna az utánpótlást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 07 14:19 #57948

• Zeki
Ez racionális megközelítése a dolognak. Ámbátor, hiába telepítik át az ipart, ha a külső anyagpótlás elmarad. Mennyi mindent adott az USA a Szovjetuniónak - ámbátor az nem fizette vissza. (Erre mondta Roosevelt, hogy ha ég a szomszéd háza, és az vizet kér, most nem mondhatom azt hogy két dollár a slag - valahogy így hangzott )

De szerintem, nem lettek volna képesek a segítség nélkül boldogulni...
Az oldal megközelíthető úgy is, hogy a németek sem tudtak volna előre törni, hisz gyengültek folyamatosan, pláne a kétfrontos háború miatt. És így szerintem a szovjetekkel összemérve, valóban veszítettek volna, ha nem is is olyan nagy összecsapásokban.

Megjegyzés: Látott valaki cikket A Kelet-Indiai sziget világról, és a \"Tigrisekről\"- Nem a harckocsi, hanem az alakulat. Köszönöm, ha nem látott, ha igen, akkor mérges leszek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 07 15:10 #57949

Nos akkor! Ha figyelmesen végigolvastátok volna a cikket, akkor nem beszélnénk félre...
Ugyanis az orosz közvélemény 70 %-a meg van győződve arról, hogy a szovjetek a nyugat segítsége nélkül is legyőzték volna a németeket!!!
Ebből az is következik, ha nincs kétfrontos háború (utalás a nyugati segítség nélkülre!!), és a németek nem háborúztak volna a nyugati országokkal (USA, Fro, Nbr.), akkor biztos, hogy nem lett volna \"fáklyásmenet\" a keleti front sem... Ha nem nézzük a haditechnikai anyagokat, amiket a angol-amerikaiaktól kaptak, hanem csak az amcsik által szállított marhakonzerveket nézzük, akkor szerintem \"egyszerűen\" éhen haltak volna 1943-44-re a szovjetek, mert nem volt mit enniük....
Ezen kívül a nyugaton lekötött értékes német hadosztályokat is keletre lehetett volna küldeni, és az arányok is más képet mutattak volna...
Persze ez is csak egy feltételezés!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 07 16:22 #57951

• Zeki
No, igen, bevallom a címe elég volt, meg kiemelések. De legalább tisztázva lett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 08 16:29 #57972

• Gipszj
Kamikaze írta:
Nos akkor! Ha figyelmesen végigolvastátok volna a cikket, akkor nem beszélnénk félre...
Ugyanis az orosz közvélemény 70 %-a meg van győződve arról, hogy a szovjetek a nyugat segítsége nélkül is legyőzték volna a németeket!!!
Ebből az is következik, ha nincs kétfrontos háború (utalás a nyugati segítség nélkülre!!), és a németek nem háborúztak volna a nyugati országokkal (USA, Fro, Nbr.), akkor biztos, hogy nem lett volna \"fáklyásmenet\" a keleti front sem... Ha nem nézzük a haditechnikai anyagokat, amiket a angol-amerikaiaktól kaptak, hanem csak az amcsik által szállított marhakonzerveket nézzük, akkor szerintem \"egyszerűen\" éhen haltak volna 1943-44-re a szovjetek, mert nem volt mit enniük....
Ezen kívül a nyugaton lekötött értékes német hadosztályokat is keletre lehetett volna küldeni, és az arányok is más képet mutattak volna...
Persze ez is csak egy feltételezés!

Ennek az állásfoglalásnak egy gyenge pontja mindenképpen van. Az, hogy nem számol azzal, hogy ha az oroszok magukra maradnak akkor másképp intézik a dolgaikat. Ahogy át tudták telepíteni a gyáraikat ugyanúgy át tudták volna telepíteni a mezőgazdaságot is. Régi igazság, hogy minél értékesebb egy árú, annál messzebbre érdemes még szállítani. A krumplit meg a káposztát nem Ukrajnából szállították Szibériába. Ott is kell lenni mezőgazdaságnak. Nyilván többet éheznek, de valószínűleg megoldották volna. Amerikai segítséggel nyilván egyszerűbb volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 11 12:34 #58034

Amúgy a végén ott van a feltételezés szó is, ami valószínűleg elkerülte a figyelmedet....

S, ha a fentieket kicsit tovább gondoljuk, hogy éppen a Szovjetunió kényszerült volna kétfrontos háborúra (keleten a japánokkal), na az sem egy egyszerű kimenetelű háború lett volna....
No, de nem folytatom tovább, mert Gipszj még ezt is megkritizálná....<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2011-07-11 14:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 11 13:06 #58035

• Zeki
az ember természetes tulajdonsága a kérdőre vonás. Hát meg, mindenben meg lehet találni a hibát. Még ha apró is. De vissza a témához.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 13 07:00 #58072

Sziasztok
A német kézifegyvereknél az MG-15 képe helyett egy Stg-44 képe van berakva
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 13 09:04 #58076

Luger írta:
Sziasztok
A német kézifegyvereknél az MG-15 képe helyett egy Stg-44 képe van berakva

Való igaz:

www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.a...p;ved=1t:429,r:1,s:0
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 13 19:40 #58078

• Gipszj
Zeki írta:
az ember természetes tulajdonsága a kérdőre vonás. Hát meg, mindenben meg lehet találni a hibát. Még ha apró is. De vissza a témához.

Nem tudom, hogy rám vonatkozik-e, de felelősségre vonni senkit sem szeretnék, hiszen ez csak szórakozás amit itt művelünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 14 07:54 #58079

• Zeki
Én is ezt gondolom, csak nem találtam abban a pillanatban a megfelelő szószerkezetet erre a helyzetre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 14 21:25 #58092

• Dezsőőőke
Helló!
Az F4 Corsair fegyverzete között van olyan hogy 12,7mm-es rakéta.Ezek a gépek 5 inch-es (127mm) MAG 33-as rakétákkal voltak ellátva.Még egy észrevétel: \&quot;jellegzetesen egyszínű, tengerkék\&quot;.Ez nem teljesen igaz, voltak olyan gépek amelyeknek a hasuk fehér, a törzsük közepe hosszába és a vezérsík szürkés kék a szárny felsőrésze valamint a törsz felsőrésze tengerkék.

Egyébként remek oldal.Igaz most regisztráltam, de jó ideje figyelemmel követem az eseményeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 20 13:55 #58146

Hibák, javítások:

Focke-Wulf Fw 200 \'Condor\' felderítő/bombázógép c. cikk:

- Technikai adatok: hajtómű helyett motor!

Gotha Go 244 szállítógép c. cikk:

- A szövegben is javítani kellene a kötőjeles típusjelzést, kötőjel nélkülire, nemcsak a címben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 20 14:04 #58147

Hibák, javítások:

Heinkel He 162 \'Salamander\' elfogóvadász c. cikk:

- Technikai adatok: motor helyett hajtómű!!!
- A szövegben is javítani kellene a kötőjeles típusjelzést, kötőjel nélkülire, nemcsak a címben!
- &amp;#8222;&amp;#8230;hogy 1944 decemberében a levegőbe emelkedhessen az első 30 db prototípus.&amp;#8221; &amp;#8211; talán az első prototípus a 30 db-ból!? De nem 30 db egy napon!!! (Fogalmazási probléma!)
-

Heinkel He 112 vadász/vadászbombázógép c. cikk:

- Fegyverzetnél: mm-ben és nem hüvelykben kellene az űrméretet megadni. (Biztos angol nyelvű könyvből vette a Szerző az adatokat&amp;#8230;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2011 júl. 28 17:15 #58261

• Zeki
Nagyon szép az Angliai csatás cikk.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla