Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:05 #28636

Így fejből nem sok minden... de ami. Nevét vezetőjéről (Otto?) Direlewangéról kapta az alakulat, nem rohamdandár volt hanem végül SS hadosztály. Tagjai, elítéltek, munkaszolgálatosok, gyakorlatilag egy söpredék szerü rablóbanda, ki is tüntek fosztogatásukkal, és kegyetlenségükkel. 43 után hozták létre, gondolom a vésszükség miatt, részt vettek a varsói felkelésben, ahol megszerezték kétes, hirhedt hírnevüket, állítólag sok lengyellel végeztek, ártatlanokkal is. Ennyi. Most jön a wikipedia... :laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:05 #28637

Bazooka Joe írta:
Mi a véleményetek a „Dirlewanger” SS-rohamdandárról?

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Oskar Dirlewanger 1895-ben született Bajorországban, Würzburgban. Az első világháborúban mint fiatal tiszt, kiemelkedő katonai teljesítményéért megkapta a vaskereszt mindkét fokozatát. A fegyverszünet megkötése után különböző szabadcsapatokban (Freikorps) harcolt a baloldali csoportosulások ellen. A spanyol polgárháborúban a Condor Légió tagjaként harcolt a nemzetiek oldalán. 1945-ig több mint 11 alkalommal megsérült, többször súlyosan. Miután csatlakozott az SS-hez, a második világháborúban ő szervezte meg az un. Dirlewanger dandárt. Ebbe a szervezetbe orvvadászatért elitéltek, illetve olyan SS-tagok jelentkezhettek akik kisebb fegyelmi vétséget követtek el, és ezáltal kiválthatták büntetésüket. Később próbaidős Wehrmacht katonák is csatlakoztak hozzájuk. Csak Dirlewanger, és a különböző SS-kötelékektől jövő katonák voltak a Waffen SS tagjai, a többiek nem lehettek tagjai a szervezetnek, kizárólag a Dirlewanger dandárnak. A keleti fronton vetették be az alakulatot a háttérország biztosítása érdekében. Elsődleges feladatuk a partizánok elleni küzdelem volt. A varsói felkelés leverésben aktív részük volt. A felkelőkkel szemben ugyanolyan brutálisan jártak el, mint az orosz partizánokkal. A háború végén a dandár folyamatos harc mellett vonult vissza, majd a megmardat erők 45-ben megadták magukat a benyomuló vörös hadseregnek. Dirlewanger 1945 július 7.-én halt meg fogvatartói kegyetlenségei következtében. A tetteinek híre túlélte Dirlewangert.

Egészen biztos, hogy az általa vezetett dandárról alkotott véleményemre kíváncsiak vagytok?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:06 #28638

• Bazooka Joe
Ezt az emlékművet azért megnézném! Az első SS-páncéloshadtest emlékműve Dég környékén. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:09 #28640

• Bazooka Joe
Hajcihő, ha már magadtól nem tudsz írni infókat és mindenképpen másolsz, legalább jelöld meg a forrást! Tudod így illendő... Jelen esetben: www.freedom.hu/IIvh/Emberek/Nemet/Katonak.htm
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:09 #28641

Bazooka Joe írta:
Ezt az emlékművet azért megnézném! Az első SS-páncéloshadtest emlékműve Dég környékén. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Én egyszer Peiper sírját nézném meg legszívesebben, csak az a tengerentúl... De egyébként nézegettem múltkor, német hadisírokat, egy-egy nagyobb ütközet mellett ott vannak a német katonai temetők. Elképesztő milyen szép környezetben tartják ezeket a temetőket, Németországban, ott még jó is hullának lenni azt mondom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:10 #28642

Bazooka Joe írta:
Akkor ideje, hogy egy jó nagy adag tudást magadra szedj! Mondjuk innen: mek.oszk.hu/05000/05002/ Azért, hogy ha én már nem leszek, legyenek itt más professzorok is! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-17 21:00

Ó köszönöm hogy tanítasz nagy Joe mester és megígérem meg fogom venni azt a könyvet és köszi hogy végre ajánlasz könyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:11 #28643

• Bazooka Joe
Azért kíváncsi lennék, hogy az itthoni akár magyar akár német, akár orosz, vagy ismeretlen sírok mennyire vannak rendben tartva...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:12 #28644

• Bazooka Joe
panzer2 írta:
Ó köszönöm hogy tanítasz nagy Joe mester és megígérem meg fogom venni azt a könyvet és köszi hogy végre ajánlasz könyveket.

Szívesen! Egyébként sok sikert, a könyvet már nem lehet kapni boltokban, max talán csak antikváriumokban talán... a szerzőt ismerem személyesen, tőle tudom. Sajnos nekem sincs meg a könyv. Ezért így a neten keresztül olvasom. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-17 21:15
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:14 #28645

Hmm most nézem Normandiában is milyen szép temetőjük van... Elképesztő hely. Egyszer látni kell azt mondom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:15 #28646

A fene egye meg na mindegy majd azért találunk jó könyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:16 #28647

Bazooka Joe írta:
Hajcihő, ha már magadtól nem tudsz írni infókat és mindenképpen másolsz, legalább jelöld meg a forrást! Tudod így illendő... Jelen esetben: www.freedom.hu/IIvh/Emberek/Nemet/Katonak.htm

Ügyes vagy mester azt hittem ennyit tud rögtön a fejéből de csak másolt szép dolog mondhatnám.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:18 #28648

portillo írta:
Hmm most nézem Normandiában is milyen szép temetőjük van... Elképesztő hely. Egyszer látni kell azt mondom.

Tényleg szép szervezünk az oldallal egy utat oda.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:18 #28649

• Bazooka Joe
portillo írta:

Tényleg szépen rendbentartott hely! Ha jól tudom Wittmann is a La Cambe-i temetőben van eltemetve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:21 #28651

• Bazooka Joe
panzer2 írta:
Tényleg szép szervezünk az oldallal egy utat oda.

Én 1X mindenképpen szeretnék kijutni Normandiába. Nagyon sok ott a látnivaló: rengeteg múzeum, megmaradt bunkerek, emlékművek, híres temetők stb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:21 #28652

Ez a Dirlewanger nem tettszik nekem, szokták mondani a szeme se áll jól. Nem kellett nagy zsidó meg kommunista propaganda hogy nagyon feltupírozzák az ügyet, van egy sejtésem hogy tényleges háborús bünössel van dolgunk. A wiki azt írja több mint 20szor szenvedett el nagyobb sérülést, érdekes...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.27 másodperc
Joomla templates by a4joomla