Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:22 #28653

panzer2 írta:
portillo írta:
Hmm most nézem Normandiában is milyen szép temetőjük van... Elképesztő hely. Egyszer látni kell azt mondom.

Tényleg szép szervezünk az oldallal egy utat oda.

Csak oda, vissza nem is akarsz jönni
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:23 #28654

Bazooka Joe írta:
panzer2 írta:

Én 1X mindenképpen szeretnék kijutni Normandiába. Nagyon sok ott a látnivaló: rengeteg múzeum, megmaradt bunkerek, emlékművek, híres temetők stb...

Bizony, az Atlanti fal jó részét meghagíták és látogatható, nem beszélve a sok katonai temetőről, illetve ott a híres Omaha beach, át kellene néznem fémdetektorral..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:23 #28655

Bazooka Joe írta:
panzer2 írta:

Én 1X mindenképpen szeretnék kijutni Normandiába. Nagyon sok ott a látnivaló: rengeteg múzeum, megmaradt bunkerek, emlékművek, híres temetők stb...

Joe csak szólj én megyek veled amúgy nincs olyan mesze ellehet jutni oda.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:25 #28656

portillo írta:
panzer2 írta:
portillo írta:
Hmm most nézem Normandiában is milyen szép temetőjük van... Elképesztő hely. Egyszer látni kell azt mondom.

Csak oda, vissza nem is akarsz jönni

Minek ellenék én ott leszimulálnák egy gyors kis D-napot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:28 #28658

• Bazooka Joe
Hát lehet, hogy ott ragadnék Normandiában én is hosszú időre!

Nekem se szimpatikus Dirlewanger. Amit a varsói felkeléskor műveltek... pfff. Na az ilyen és ehhez hasonló alakulatok tettei nagyban befolyásolták, hogy olyan kép alakuljon ki a W-SS-ről mint amilyen.

Amúgy a varsói harcokat 1900 fővel kezdte meg a dandár, a harcok végére pedig 648 fő maradt. Ebből az is kitűnhet, hogy mennyire tapasztalt katonák irányíthatták. Na jah... bűnözök, rablók, elítélt katonák, akik szolgálta fejében talán enyhítést kaphattak. Szóval egy bűntetőegység...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:34 #28661

Na most már megvan róluk a véleményem ezek mocskosították be a többi remek hadosztályt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:36 #28662

• Bazooka Joe
De azért azt se felejtsük el, hogy még a W-SS-en belüli elit ho.-ok is követtek el rémtetteket... de tény, hogy ennek a brigádnak a tettei nem vetnek jó fényt a W-SS történelmére.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:39 #28664

Joe mondj nekem olyan egységeket akik nem követek el rossz dolgokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:41 #28665

Hogy is szokták mondani, az vagy aki vagy... vagyis amit megeszel. Az SS se nagyon lökte ki magából a háborús büncselekményeket elkövető elemeket... Így fehéríteni őket hogy csak az a néhány tucat hadosztály ami követett el bünöket, de amúgy remek fickók voltak elég vicces érv.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 17 20:59 #28670

• Bazooka Joe
Viszont az SS-t és a Waffen-SS-t se vegyük azért egy kalap alá. A Waffen-SS ált. elkövetett háborús bűnöket nekem eszem ágában sincs tagadni. Sőt mindig együtt kell vizsgálnunk azokat mondjuk a harci sikereik mibenlétével.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 20 08:41 #28939

Visszatérve Oskárékhoz.... Ez a kép nagyon tettszik!!!

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

www.axishistory.com/fileadmin/user_uploa...rlewanger-warsaw.jpg

Ugye?... Valami észrevettek embereink... Az elől lévőnél befigyel az SH. Érdekes anyira azért nem voltak jól felszerelve hogy sturmbrigade nevet kiérdemeljék, 1 mp40 jutott volna szakaszonként?<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-02-20 09:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 20 08:54 #28940

Hát az elég gáz ha csak egy mp40 jutt rajonként.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 feb. 28 19:54 #28971

• Bazooka Joe
A sima lövészrajban csak a rajparancsnoknak volt MP 40-ese.

Az 1943-as szabván páncélgránátos században a századparancsnok, a részlegparancsnok tiszthelyettes, 2-2 gépjárműparancsnok és 1 gépjárművezetőnek rendelkezett Mp 40-essel. A páncéltörőrészleget alkotó 4 kétfős (töltő + irányzó) kezelőszemélyzettel rendelkezett. Minden irányzót géppisztollyal szereltek fel. A pcgr. lövésszakaszban a az 5 tiszthelyettes és a 3 vezetőnek volt géppisztolya. Volt egy 4. raj melynek minden katonája géppisztollyal rendelkezett. Emellett minden járműben tartottak egy 2. géppisztolyt melyet csak a rajparancsnok engedélyével vehettek magukhoz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 már. 02 18:37 #29028

• Bazooka Joe
Arról vannak információitok, hogy mennyire utaltak ki a Waffen-SS számára a Sturmgewehr-44-ből?

Mert Számvéber Norbert könyvéből csak azt az infót találtam, hogy az 5. &amp;#8222;Wiking&amp;#8221; SS-páncéloshadosztálynak 1945. január 15-i adatok alapján volt 45 ilyen gépkarabélya...

+ Az SS-gránátos-hadosztályok 1945-re érvényes szervezési táblázata szerint minden zászlóalj 2 szakaszát STG 44-essel kell felszerelni. Kérdés, hogy ez mennyire sikerült...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-03-02 19:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 már. 03 17:58 #29036

Bazooka Joe írta:
Arról vannak információitok, hogy mennyire utaltak ki a Waffen-SS számára a Sturmgewehr-44-ből?

Mert Számvéber Norbert könyvéből csak azt az infót találtam, hogy az 5. &amp;#8222;Wiking&amp;#8221; SS-páncéloshadosztálynak 1945. január 15-i adatok alapján volt 45 ilyen gépkarabélya...

+ Az SS-gránátos-hadosztályok 1945-re érvényes szervezési táblázata szerint minden zászlóalj 2 szakaszát STG 44-essel kell felszerelni. Kérdés, hogy ez mennyire sikerült...&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-03-02 19:44

Szerintem pontos adatok már nem nagyon lesznek, ha néztél már 45 utáni német hadosztályinfókat sok a kérdőjel bármennyire precízek voltak a káosz miatt háttérbe szorult a precizitás, hogy számlálgasság papírra vessék a lőfegyverkészletet. Adták ami volt éppen, főleg gondolom a 3-4 elit hadosztálynak.

Visszatérve Dirlewangerékre, van egy kép róluk...

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

m.blog.hu/ne/nemzetijobb/image/Sonderbat...ecutes_partisans.jpg

Minden bizonnyal ez utólag retusált, vagy beállított kép, mit gondoltok...? Elég szörnyen néz ki.
Gyenge utánzat...<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-03-03 18:58
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.37 másodperc
Joomla templates by a4joomla