Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 16:22 #32481

HunBütyök írta:
Mengele sem volt rossz SS mert állítólag ő találta fel a protézist. Amivel sok ember életét megkönnyítik.

Ez szimplán ízléstelen, és akkor még finom voltam, ráadásul nem igaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 18:35 #32494

• HunBütyök
Ha nem igaz akkor nem szeretem Mengelét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 19:19 #32499

Szerintem az SS haci szolgálatárol tisztjeiről sokat tudunk viszont az SS világ kapcsolatairól vagyaz üzleti ügyeikről keveset tudunk tudom hogy nem olyan érdekfeszítő mint a harci erényeik de szerintem igen érdekes hogy ez a szervezet ami egykor jelentéktelen volt mekorára nőt
és Bazooka Joe régeben mondtad hogy a F.Pál könyvek pontatlanok
a Stefan Niemayer könyvekről mi a véleményed?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 19:29 #32500

• Bazooka Joe
Nem ismerem azokat a könyveket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 19:43 #32501

• HunBütyök
zsen1 írta:
Szerintem az SS haci szolgálatárol tisztjeiről sokat tudunk viszont az SS világ kapcsolatairól vagyaz üzleti ügyeikről keveset tudunk tudom hogy nem olyan érdekfeszítő mint a harci erényeik de szerintem igen érdekes hogy ez a szervezet ami egykor jelentéktelen volt mekorára nőt
és Bazooka Joe régeben mondtad hogy a F.Pál könyvek pontatlanok

Stefan Niemayer az Nemere István aki alapvetően novella és sci-fi író.
Igazából értéket nem közvetítenek könyvei. Acsarkodás és fújj-gonsz nácik ömlengés az egész. Valamikor megvettem az SS-.ről szóló könyvét de nem nagy durranás. Szerintem Bazi Joe simán tudna írni olyan könyvet mint Nemere Pistabá\&quot;.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-04-15 21:43
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 19:49 #32502

• HunBütyök
Na de legjobbak akönyvcímei:

Skorzeny életei és halálai!

Na meg ezek sem semmik:

* A náci műkincsrablók
* A nácik aranya
* Az SS története
* Canaris, a hírszerző
* Eichmann, milliók gyilkosa
* Goebbels, a gonosz
* Hess, a rejtélyes
* Heydrich, a hóhér
* Heydrich, a könyörtelen
* Himmler, a tömeggyilkos
* Hitler rejtélyes eltűnése
* Horogkeresztes hamisítók
* Martin Bormann második élete
* Mengele, a halál angyala
* Rommel, a hadvezér
* Rudolf Hess titokzatos életei és halálai
* Skorzeny, Hitler kommandósa
* Titkos kísérletek a náci birodalomban
* Walter Schellenberg, a kémfőnök

A szmájlikkal mindent elmondtam!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 15 19:58 #32504

• Bazooka Joe
Olvasta közületek valaki a legújabb magyar nyelvű könyvet a Wafen-SS-ről? Annak a 20 részes könyvsorozatnak a 11. része, ami 2-3 hetente jelenik meg folyamatosan. Na az egy jó alapozókönyv. Igaz köze van hozzá Géczi Zoltánnak is (alias Kurt Reider), ami, nos kissé levon a könyv értékéből, és tartalma hitelességéből de én adok rá egy 10/6-ost - 7-est.

Aki még újonc a témában, és szeretné megismerni a szervezetet, annak ajánlom elolvasni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 10:49 #32525

Kösz a tájékoztatást de ettől függetlenül beszélni az ss világ kapcsolatairól bár én ebben nem vagyok annyira benne
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 11:18 #32526

• Bazooka Joe
Kicsit fogalmazz már magyarosabban, jó?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 11:54 #32533

• Bazooka Joe
Sajnos az SS világ kapcsolatairól illetve üzleti ügyeikről (ha ugyan voltak neki) én nm igazán tudok mit elmondani.

Az meg, hogy Adolf Hitler testőrségéből, egy ekkora szervezetté nőtte ki magát a Waffen-SS, az annak volt betudható, hogy Hitlernek igen is szüksége volt egy olyan szervezetre, ami csakis és kizárólag őneki tartozott hűséggel. Mivel a Hadseregben nem bízott.

Na, most viszont amihez értek.

Ugye az Internet tele van az 1. SS-páncéloshadosztály, ardenneki offenzívában betöltött szerepével, meg a Peiper Harccsoporttal, és a Malmedy mészárlással.

DE! Én találtam egy érdekes térképet, amin megtalálható például a 2. SS-páncéloshadosztály támadási útvonala, ebben az offenzívában.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e...lm_and_the_Meuse.jpg
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 14:26 #32536

Bazooka Joe írta:
Olvasta közületek valaki a legújabb magyar nyelvű könyvet a Wafen-SS-ről? Annak a 20 részes könyvsorozatnak a 11. része, ami 2-3 hetente jelenik meg folyamatosan. Na az egy jó alapozókönyv. Igaz köze van hozzá Géczi Zoltánnak is (alias Kurt Reider), ami, nos kissé levon a könyv értékéből, és tartalma hitelességéből de én adok rá egy 10/6-ost - 7-est.

Aki még újonc a témában, és szeretné megismerni a szervezetet, annak ajánlom elolvasni.

Én és 2 hetente jelenik meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 15:44 #32540

• Bazooka Joe
Na! Örülök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 17:05 #32544

Bazooka Joe írta:
Na! Örülök.

Hát olvastam már komolyabbat is a Waffen SS-ről de nem rossz viszont a sorozat nekem nagyon tetszik és ajánlom mindenkinek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 17:49 #32545

A Nebelwerfer 42 Haszálta valamelyik ss hadosztály?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 16 18:18 #32548

Bazooka Joe írta:

Szerintem sem rossz a sorozat, nekem eddig mind megvan.

Ami talán egy kicsit komolyabb az a Hajja és fiai kiadó könyvei, ebből eddig nekem megvan:

Mike Ingram - Az Mp40-es
Chris McNab - Fallschirmjager
Robert Jackson - Kriegsmarine
Matthew Hughes, Chris Mann - A német páncélgránátos
Rupert Butler - SS-Hitlerjugend
Gregory L- Mattson - SS-Das Reich
Dr. S. Hart - A II. világháború német páncélosai
David Jordan - A farkasfalka
Christopher Ailsby - A Waffen SS képes története

Ezekben is felfedezhető sok hiányosság, de összességében mindet merem ajánlani a téma iránt érdeklődőknek.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.45 másodperc
Joomla templates by a4joomla