Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 23 19:16 #32808

• Bazooka Joe
Nah, de, hogy a témánál maradjunk.

\"A jövő, a fizikailag és pszichológiailag a legnagyobb megterheléseket is bíró, harcosokból álló, kis létszámú, mozgékony csapatoké.\" Felix Steiner

Mi a véleményetek Felix Steiner és Paul Hausser kiképzési módszereiről?

Egyáltalán láttatok már a Waffen-SS katonák kiképzéséről filmrészleteket? Hát mit mondjak, elég kemény volt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 24 09:47 #32835

Bazooka Joe írta:
Én úgy tudom, hogy a Werwolf csak 1944-45, maximum 46-ban tevékenykedett. Rosszul tudom?

Ajánlok egy jó könyvet. Charles Whiting - Werwolf.

„Azokon a területeken is, ahol azt hiszik, már legyőztek minket, új ellenállás lángol majd föl újra meg újra… a harcosok a farkasemberek halált megvető bátorságával csapnak le az ellenségre.”
(Heinrich Himmler, 1944. november)

Aachent három nappal Himmler szövetségeseknek címzett halálos fenyegetése után szállták meg az angolszász csapatok. A Werwolf-szervezetet Unternehem Werwolf ( „Werwolf-vállalkozás” ) néven azért hozták létre, hogy tagjai a szövetségesek vonalai mögött gerillaharcot vívjanak.

A könyvből megtudhatjuk, hogyan toborzott és készített föl Gutenberger SS-rendőrtábornok egy öt férfiból és egy nőből álló csoportot a Farsang akcióra. Feladatuk az volt, hogy likvidálják Aachen új polgármesterét, Franz Oppenhoffot, aki az első amerikaiak által kinevezett polgármester volt a nyugati szövetségesek által megszállt területeken. Oppenhoffot a nácik az amerikaiak spiclijének, árulónak tekintették.

A könyv valósághűen ábrázolja azt a feszült, nyugtalan légkört, amely a II. világháború utolsó hónapjaiban mindkét oldalon uralkodott.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-04-23 21:13

Már csak idő kellene olvasni. De nem tudom elképzelni ha volt is ilyesmi, kik voltak az ellenállásban? A nácizmusba belefáradt civilek, a menekülttáborokban lézengő Wehr, vagy az üldözött, elmenekült SS-ek...? Egyikből se nézném ki. Itt Magyarországon volt valami valyon? Szerintem itt se partizánok se werrwolf gerillák nem voltak, a litvánoknál érdekes hogy kialakult.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 24 10:14 #32838

• Bazooka Joe
Én úgy tudom, hogy kamaszkorú fiatalok voltak benne ebben a szervezetben. 14-16 éves Hitlerjugend tagok. Illetve volt katonák vagy civilek. Pontosan én sem tudom, mert a könyvet nem olvastam el teljesen, csak belelapoztam.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-04-24 12:16
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 24 11:45 #32856

Bazooka Joe írta:
Én úgy tudom, hogy kamaszkorú fiatalok voltak benne ebben a szervezetben. 14-16 éves Hitlerjugend tagok. Illetve volt katonák vagy civilek. Pontosan én sem tudom, mert a könyvet nem olvastam el teljesen, csak belelapoztam.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-04-24 12:16

De hogy úszták meg a bekasztlizást?Fennt éltek nomád módra az Alpokban vadregényes tájakon? Igen idilli romantikus kép.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 24 12:07 #32865

• HunBütyök
Hú, nálunk érdekes dolgk vltak. A magyar honvédek közül is sokan átálltak a bolsikhoz. Sokan szovjet ejtőernyősöknek segítettek. Ilyen téren volt partizánkodás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 24 15:40 #32883

HunBütyök írta:
Hú, nálunk érdekes dolgk vltak. A magyar honvédek közül is sokan átálltak a bolsikhoz. Sokan szovjet ejtőernyősöknek segítettek. Ilyen téren volt partizánkodás.

De ez akkor volt amikor már itt volt a front, ellenben pl. a nagyobb nyomás közben sem volt, teszem fel a Margaréta hadművelettől amíg a szovjetek elérték a határt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 15:06 #32931

Mondjuk nincs SA topic,de Most néztem History Channelen egy műsort, hát az egész SA-t mint valami homoszexuális gyűjtőtáborként mutatták, ahol az volt a divat ha homó vagy. Mint valami vonagló parádé pfuj. Nem hiszem el, még sima katonai szervezetekben sem jellemző az ilyesmi, nemhogy egy nacionalista szélsőjobboldali militáns csapatnál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 16:53 #32939

• Bazooka Joe
Érdekes... azért mert Ernst Röhm homár volt, már az egész szervezetet annak állítják be... Hát ez a mai világ. Csalás, hazugság és ámítás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 20:04 #32964

Bazooka Joe írta:
Érdekes... azért mert Ernst Röhm homár volt, már az egész szervezetet annak állítják be... Hát ez a mai világ. Csalás, hazugság és ámítás.

Szó szerint ilyesmit bemondtak a filmben hogy Röhm biztatta a felsőbb vezetőket is hogy nyíltan menjen a parádézás, illetve így fejezték ki a faji felsőbbrendűséget ha egymással csinálták. Illetve Hitler azért nézte el, mert lehet ő is benne volt...
History Channel? Világháborús témáról ezért nem szeretek dokumentumfilmet nézni, más témában jó műsorok vannak de ebben, letagadhatnák a nevüket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 20:50 #32969

• HunBütyök
Az SA nem volt Kék Osztriga bár. Az hogy Röhm az volt az egy dolg (ha egyáltalán az volt és nem későbbi propaganda amit egykori ellenfelei találtak ki, majd a győztes hatalmak is ezt tanították).

Az SA egy romacsapat volt akik az utcán randalírozó, bűnöző, ellentüntető komcsikat, meg sok sok zavarkeltő egyént megdorgáltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 23:42 #32982

Bazooka Joe írta:

És még sokan azok voltak, kb. ugyanannyian, mint bármely társadalomban, vagy valamivel többen, mert ettől a szervezettől remélték azt az erőt, rejtést, ami megvédi őket.

Az nyilvánvaló, hogy nem mindenki volt ott rezsóseggű, de az sem nem csalás, sem nem ámítás, és még csak nem is hazugság, hogy volt közöttük is szép számmal.

Ez különösen azért igaz, mert a zárt férfiközösségek vonzzák az ilyen alakokat.

Maradjunk annyiban, hogy nem ez volt a legnagyobb hibájuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 25 23:49 #32983

HunBütyök írta:
Az SA nem volt Kék Osztriga bár. Az hogy Röhm az volt az egy dolg (ha egyáltalán az volt és nem későbbi propaganda amit egykori ellenfelei találtak ki, majd a győztes hatalmak is ezt tanították).

Az SA egy romacsapat volt akik az utcán randalírozó, bűnöző, ellentüntető komcsikat, meg sok sok zavarkeltő egyént megdorgáltak.

Ez jó! Nem is tudtam, hogy az SA cigányokból állt!

És Röhm volt a vajda!

Hitler, meg a vajdák vajdája!

Na most aztán könnyesre röhögtem magam!

Tudod, csak az a gáz, hogy bűnözők dorgáltak bűnözőket, meg nem bűnözőket, merthogy az állomány kb. 30%-a köztörvényes bűnözőkből állt. (Akik, mint írtad, cigányok voltak. Hát akkor ezt nem is csodálom! )

(Szegény jó Sigmund Freud, ha ezt az elszólást megérhette volna! )
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 26 00:01 #32984

portillo írta:
Bazooka Joe írta:

Szó szerint ilyesmit bemondtak a filmben hogy Röhm biztatta a felsőbb vezetőket is hogy nyíltan menjen a parádézás, illetve így fejezték ki a faji felsőbbrendűséget ha egymással csinálták. Illetve Hitler azért nézte el, mert lehet ő is benne volt...
History Channel? Világháborús témáról ezért nem szeretek dokumentumfilmet nézni, más témában jó műsorok vannak de ebben, letagadhatnák a nevüket.

Hitler nem volt benne, és nem is mondtak ilyent a filmben. Így születnek elfogultságból a hamis állítások. Azt hallod meg, amit hallani akarsz. Helytelen. Azt halld, amit mondanak. Ha teheted kapcsold ki a magyar szinkront, és hallgasd meg angolul. Én ezt teszem, mert olyanokat fordítanak, hogy sikoltozom tőle!

A filmben az volt, hogy Hitler egyenesen undorodott tőle, amikor megbizonyosodott róla.

Sok mindent el lehet mondani róla, de azt nem, hogy homár lett volna!
A filmben egyébként azt állították, hogy Hitlernek valószínűleg volt tudomása Röhm szexuális beállítottságáról, csak politikai megfontolásból eltűrte.
Ez nem zárható ki, de az ellenkezője sem.

Ha el is tűrte, azért tűrte, mert nem tehetett mást. Amikor tehette, tett is ellene.
Az sem kizárt, hogy Röhm kivégzésében ez is közrejátszott.

Ez egy hipotézis. Többet nem is állítottak. Fel kell ismerni, hogy mi a hipotézis, és mi a tényállítás. Mondjuk gyakorolni kell a szövegértést.

De ne cseréljük össze a hipotéziseket a tényekkel.

Az SA szétverése tény, Röhm homársága és kivégzése tény, a politikai oka, a parancskiadó személye is tény, mint ahogy az is, hogy Hitler nem volt homár, de még languszta sem.

Az pedig, hogy ki mit gondol erről, az egy másik tészta. A tényeken nem változtat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 26 04:40 #32985

• HunBütyök
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

És Röhm volt a vajda!

Tudod, csak az a gáz, hogy bűnözők dorgáltak bűnözőket, meg nem bűnözőket, merthogy az állomány kb. 30%-a köztörvényes bűnözőkből állt. (Akik, mint írtad, cigányok voltak. Hát akkor ezt nem is csodálom! )

GIGALOL

Látjátok, ha tíz újjal gépelek és sietek, vicces dolgok jönnek ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 ápr. 26 09:44 #32989

HunBütyök írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

És Röhm volt a vajda!

GIGALOL

Látjátok, ha tíz újjal gépelek és sietek, vicces dolgok jönnek ki.

Na pláne, ha tíz ujjal gépelnél! Mivel tíz nóvummal gépelni ennél kétségkívül sokkal strapásabb!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.43 másodperc
Joomla templates by a4joomla