Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 13:39 #34490

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Az SS-páncélgránátos-hadosztályok mindegyikét SS-páncélososztállyal szerelték fel, vagy volt amelyiket ellátták SS-páncélosezreddel is?

Nocsak, Professzor Úr! Ezt Ön nem tudja?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 13:59 #34494

• Bazooka Joe
Csak nem vagyok biztos benne, ezért konzultálok a Professzor Úrral!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 14:14 #34500

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Csak nem vagyok biztos benne, ezért konzultálok a Professzor Úrral!

Magaddal beszélgetsz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 14:22 #34503

• HunBütyök
Bazi Joe nagyon tudja a dolgokat! csak ámulok és bámulok. Azért néha meg szoktam kérdezni tőle hogy Waffen SS-en és a 101-eseken kívül más is harcolt a világháborúban vajon? XD

Csíp-csíp...
Na csak viccelek ám, tényleg nagyon vágja ezeket a dolgokat. Én sosem tudnám ezt negtanulni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 14:23 #34504

• Bazooka Joe
Nem, csak mint professzor, kikértem a másik professzor véleményét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 14:25 #34505

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Nem, csak mint professzor, kikértem a másik professzor véleményét.

Hát én biztosan nem érek fel a te nagy-nagy tudásodhoz...
Szóval miben nem vagy biztos egészen az SS-páncélgránátos-hadosztályok és azok páncélos-csapattestei viszonylatában?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 14:31 #34507

• Bazooka Joe
Nos tehát, ha már megvolt a komédia rész rátérhetünk a lényegi kérdésre.

Affelől érdeklődtem, hogy az SS-páncélgránátos-hadosztályok mindegyikét SS-páncélososztállyal szerelték fel, vagy volt amelyiket átszervezték SS-páncélosezreddé is a háború folyamán?

Konkrét példaként kérdésemhez mondjuk a... 11. \"Herman von Salza\" SS-páncélososztályt hozom fel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 15:04 #34511

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Nos tehát, ha már megvolt a komédia rész rátérhetünk a lényegi kérdésre.

Affelől érdeklődtem, hogy az SS-páncélgránátos-hadosztályok mindegyikét SS-páncélososztállyal szerelték fel, vagy volt amelyiket átszervezték SS-páncélosezreddé is a háború folyamán?

Konkrét példaként kérdésemhez mondjuk a... 11. \"Herman von Salza\" SS-páncélososztályt hozom fel.

A első három (LSSAH, Das Reich, Totenkopf) SS-hadosztály páncélgránátos-hadosztály korukban előbb páncélososztállyal, majd teljes páncélosezreddel rendelkeztek (saját Tiger nehézpáncélos-századdal megerődítve).
A Wiking-nek is kezdetben (1942-től) csak páncélososztálya volt, majd teljes páncélosezrede.

A 11. SS-páncélgránátos-hadosztályt eredetileg páncéloshadosztálynak szánták, így ott páncélosezredből lett páncélososztály.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 16:16 #34513

• Bazooka Joe
Áhá, tehát akkor ott, pont, hogy lecsökkentették ezredről, osztályra.

Nah, látod, ezért kérdeztem meg. Erről a csavarról, nem volt tudomásom.

Egyébként, hogyhogy mégis nem lett páncéloshadosztály a Nord?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 16:35 #34514

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Áhá, tehát akkor ott, pont, hogy lecsökkentették ezredről, osztályra.

Nah, látod, ezért kérdeztem meg. Erről a csavarról, nem volt tudomásom.

Egyébként, hogyhogy mégis nem lett páncéloshadosztály a Nord?

Szerinted?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 17:20 #34522

• Bazooka Joe
Idő, ember, bizalom hiánya?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 17:50 #34524

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Idő, ember, bizalom hiánya?

Idő és ember még lett volna, bizalomból sem volt hiány. Csak páncélosból nem volt elég...
A 11. SS-páncélosezred egyik osztálya lett a 11. SS-páncélososztály, a másik pedig a 103. SS-nehézpáncélos-osztály. Ám hosszú időbe telt, amíg az utóbbi harckocsikat kaphatott.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-16 19:51
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 17:57 #34526

• Bazooka Joe
Hó, pedig velük igencsak megnőtt volna az erejük! A 103-asokról csak jókat hallottam. Amilyen rövid volt a fennállásuk, olyan sikeres. Vagy neked erről más a véleményed?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 18:09 #34527

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Hó, pedig velük igencsak megnőtt volna az erejük! A 103-asokról csak jókat hallottam. Amilyen rövid volt a fennállásuk, olyan sikeres. Vagy neked erről más a véleményed?

A 103. SS-nehézpáncélos-osztályt a III. (germán) SS-páncéloshadtest közvetlen alakulataként szervezték meg, de ilyen néven SOHA NEM HARCOLT.
Azt a kevés Tiger E-t, amit kapott a kiképzett kezelőkkel együtt elszipkázták más SS-alakulatok. Csak miután átnevezték 503. SS-nehézpáncélos-osztálynak és Tiger B-ket kapott, akkor lett harcképes. Ennek a harci teljesítménye valóban kiváló volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 máj. 16 18:33 #34533

• Bazooka Joe
És ezek az SS-nehézpáncélos-osztályok a harckocsizókat attól a hadtesttől kapták ami alá be voltak osztva, vagyis a hadtest alárendeltségébe tartozó SS-hadosztályoktól?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.23 másodperc
Joomla templates by a4joomla