Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 10:23 #37807

• Bazooka Joe
Klassz hír. Nos igen, a hűségeskü a Waffen-SS-nél többet nyomott a latba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 10:33 #37809

• Roland
Bazooka Joe írta:
Klassz hír. Nos igen, a hűségeskü a Waffen-SS-nél többet nyomott a latba.

A Hűségeskü és az ebből eredő fanatizmus.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 10:36 #37811

• Roland
Meglátásom szerint, a legfanatikusabb Waffen SS alakulat a Hitlerjugend volt. Náluk már csak a Japán Banzai harcosok voltak nagyobb fanatisták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 11:42 #37834

• Zeki
Hát a Japán eskü szerintem még többet ért egy japánnak, mint a az SS-nek a sajátja, de halkan jegyeztem meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:12 #37851

• Roland
Zeki írta:
Hát a Japán eskü szerintem még többet ért egy japánnak, mint a az SS-nek a sajátja, de halkan jegyeztem meg.

Talán igaz. De lényegében a Japán katona is egy személyért ment harcba és halt meg érte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:18 #37856

• Zeki
Ez igaz, bár néha Japánért és a császárért haltak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:26 #37860

Az agymosás mindig is hatott, és hat ma is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:28 #37861

• Roland
És a kényszer is napjainkik mindenre képes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:35 #37866

Roland írta:

Egzakt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 12:43 #37867

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:

Egzakt.

Reméltem, hogy egyértelmű.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 13:13 #37875

Roland írta:
panzer2 írta:
Nem, mesélhetnél róla.

Oké! Igazából nem bonyolult! Amikor a Szovjetek áttörtek a Kárpátokon, néhány ponton annyira erős ellenállásba ütköztek egy Ukrán önkéntesekből álló SS hadosztály (Galizien SS) néhány alakulata által, hogy kénytelenek voltak megkerülni ezeket a pontokat. A harcok csak 1946 körül értek véget, 6-7 hónappal az Európai harcok lezárása után...

És ez pontosan (helyileg) hol zajlott?
Mivel az Árpád-vonalat nem tudták áttörni a szovjetek, hanem megkerülni a román kiugrás után jóval...

Amúgy érdekes infó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 13:18 #37881

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:

Egzakt.

Reméltem, hogy egyértelmű.

Jól remélted!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 15:12 #37893

• Roland
Kamikaze írta:
Roland írta:
panzer2 írta:
Nem, mesélhetnél róla.

Oké! Igazából nem bonyolult! Amikor a Szovjetek áttörtek a Kárpátokon, néhány ponton annyira erős ellenállásba ütköztek egy Ukrán önkéntesekből álló SS hadosztály (Galizien SS) néhány alakulata által, hogy kénytelenek voltak megkerülni ezeket a pontokat. A harcok csak 1946 körül értek véget, 6-7 hónappal az Európai harcok lezárása után...

Mivel az Árpád-vonalat nem tudták áttörni a szovjetek, hanem megkerülni a román kiugrás után jóval...

Amúgy érdekes infó!

Jól írod! Az áttörést valóban helytelenül írtam,(nem szándékosan) miután a Románok elárulták a Németeket a Szovjetek megindították az átkaroló hadműveletüket összepréselték az ukrán front nyugati részét, amit rengeteg helyen a Galizien SS védett. Mivel Ukránokból álltak modndhatni, hogy hazai pályán mozogtak, így kitűnően kihasználva a terep adottságait beásták magukat. Bizonyára nem is igen tudtak a körülöttük zajló eseményekről, így hosszú hónapokon át bátran tartották a pozíciójukat. Meglátásom szerint itt kezdődik a hősiesség!
A Galizien SS címere: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 15:15 #37894

• Roland
Kicsit elkalandoztam
De lényegében megadtam a választ. Az Észak-kelet Kárpátokban zajlottak ezek a harcok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 aug. 09 15:34 #37902

• Számvéber Norbert
Kamikaze írta:
Roland írta:
panzer2 írta:
Nem, mesélhetnél róla.

Amúgy érdekes infó!

Ez megint egy olyan legenda, amit nem lehet elégszer cáfolni.
Az Árpád-vonalat bizony a szovjetek áttörték, nem is egy helyen.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-08-09 17:35
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.27 másodperc
Joomla templates by a4joomla