Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 13:56 #9210

• Ailles da Colon
Szerintem nem, de a lényeg az, hogy igen ütőképes hadosztály volt..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 13:58 #9211

• Számvéber Norbert
Ezt meg honnan veszed? Forrást kérhetek erre?
A hadosztály 1944 szeptemberében leadta az iratait (a kezdetektől 1944. aug végéig) Prágába. Ott volt ugyanis a Waffen-SS hadtörténelmi levéltára. Ha akartak, se tudtak volna belenyúlni a háború végén!!!!
Levéltáros vagyok, tökéletesen tisztában vagyok mekkora munka lett volna mintegy 21 ezer katona teljes személyi anyagát meghamisítani. Reménytelen...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:00 #9212

• Bazooka Joe
Nos én az ütőképes szót elhagynám... Normandiában bizonyított viszont az Ardennekben illetve Magyarországon már nagyon gyatra teljesítményt nyújtott. Ez köszönhető volt a nem megfelelő katonai kiképzésnek, illetve felszerelésnek is.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 15:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:00 #9213

• Ailles da Colon
Azért is nem mindegy a koruk, mert a legtöbben azért ítélik el a Hitlerjugend- hadosztályt, mert \&quot;gyerekek\&quot; voltak. Ebben lehet valami, de ez a történelem során számtalanszor megtörtént. Vagyis az, hogy gyerekkortól kezdve katonákká nevelték őket, akik 14-16 évesen is halálba mentek, ha a hazájuk, vezérük úgy kívánta....
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:01 #9214

• Bazooka Joe
És most ezzel akarsz takarózni? Én azt ugyanúgy nem helyeslem.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 15:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:03 #9215

• Számvéber Norbert
Gyatra teljesítményt nyújtott? Ezt mi alapján mondod?
Nem mellesleg az I. SS-páncéloshadtest állományában, az 1. SS-páncéloshadosztállyal együtt a 12. SS-páncéloshadosztály is részt vett a garami szovjet hídfő 1945. februári szétzúzásában. Ez volt a W-SS utolsó hadműveleti szintű győzelme a II. vh-ban.

Mielőtt bármiféle véleményt mondok, én utánanézek a dolognak... Másoknak is csak ezt tudom javasolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:04 #9216

• Bazooka Joe
És vajon a Leibstandarte nélkül ezt meg tudta volna-e tenni? Szerintem nem...

Pont ezért olvasztották be az I. SS páncéloshadtestbe, hogy legyen segítsége!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 15:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:05 #9217

• Ailles da Colon
norbert, ha egy kicsit figyeltél volna, nem azt mondtam, hogy az összeset. Csak igen nagy százalékban. Márpedig a dolog megtörtént, ezen vitatkoznak már egy jó ideje a nagykoponyák. Esetleg azt is meg tudod mondani ki szállította oda a hadosztály papírjait?
Csak mert több szállítmány is érkezett pl Ausztriába és Magyarországra is. A fura az, hogy a szállítólevelek többsége szőrén szálán eltűnt.. Asszem a Stuart Herrington -nak van/volt erről egy tényfelátró könyvecskéje.. Én az ősöktől hallottam a dologról..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:09 #9218

• Ailles da Colon
Joe, nem takarózok, de ez igy van.. Tény ennyi. Amugy, a Hitlerjugend harcértéke is nyílvánvalóan csökkent,a hogy az utánpótlás elakadt vagy megszűnt. De amijük volt azt mindig bevetették.. ÉS volt is arcrángatás szövetséges részről, amikor megtudták ki rendezte le a csapataikat
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:11 #9219

• Bazooka Joe
Tudod van egy történet arról, hogy a Normandiai csatában egy hátrahagyott sebesült Hitlerjugend katonát el akart látni 2 szövetséges katona. Mikor elkezdték volna bekötözni a sebét a Hitlerjugend elővette pisztolyát és majdnem lelőtte a két katonát. ezután sorsára hagyták.

A gyerekek bevetése a háborúkban sosem hoz jó eredményt... ezt be tudod látni?

Gondolj a szüleikre, mit érezhettek amikor JOBB ESETBEN jött egy levél a fiúk haláláról!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 15:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:12 #9220

• Számvéber Norbert
Továbbra sem értem, miről beszélsz. Milyen szállítmányok jöttek Ausztriába és Magyarországra? Milyen szállítólevelek?

Éppen egy nem német hadtörténészre, Michael Reynoldsra hivatkoztam az imént, aki - mások mellett - cáfolja a 12. SS-páncéloshadosztály \&quot;gyerekkatonáinak\&quot; mítoszát.
Más kérdés, hogy ha csak lehet, egy 18. életévében lévő fiatal csináljon bármi mást, de nem harcoljon!
Ám nem ők döntöttek, mivel jelentős részben már behívót kaptak, és nem önkéntesek voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:13 #9221

• Bazooka Joe
Ezért az egész hibája a párt és a főkolompos...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:15 #9222

• Számvéber Norbert
Az I. SS-páncéloshadtest egy vezetési törzs volt némi hadtest-közvetlen alakulattal, amelyet a két testvérhadosztály vezetésével bíztak meg. NEM olvasztották be a 12. SS-páncéloshadosztályt sehova!
A hídfő mérete nem egy hadosztály bevetését igényelte, hanem többét. Erről nem a 12. SS-Pz. Div. tehet.

Félinfók alapján, sejtések, netes morzsák és ilyen-olyan olvasmányélmények alapján nem szerencsés véleményt nyilvánítani...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:16 #9223

• Ailles da Colon
JOe, én belátom. A vita nem erről folyt haver:) DE, a \&quot;gyerekkatonák\&quot; bevetését nem Hitler kezdte és nem is ő fejezte be. Persze, ez nem jó, de különösen az SS és Hitler miatt kerítettek ekkora feneket a dolognak.
igen, ismerem a sztorit. Ez fanatizmus. De ez van..
Ettől függetlenül. KAtonai értelemben inkább sikeresek voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:24 #9224

• Ailles da Colon
Norbert, azért ne fikázd Joe-t vannak neki is igazán figyelemfelkeltő írásai. Mindegy.
Szóval, azokról a szállítólevelekről, amelyeknek nyoma sincs már \&quot;véletlenül\&quot;. Ez nem megerősített infó, de a cucc középnémetországból illetve bajorföldről származott. És Prágában landolt. Iratokat vittek, hadosztálypapírokat. Még aznap ugyanazok a teherautók amelyek más irányból jöttek, együtt indultak szintén papírokkal, de útközben valahogy eltűntek. Dédapám egyik falubéli ismerőse 44 júniusától 45 januárjáig Prága közelében tartózkodott, ő mesélte, hogy iratokkal babráltak és sokszor ellenőriztették a hadosztály dokumentumokat. Nos, ez a tény és még jópár frontbeszámoló alapján bizonyított (legalább annyira mint az ellenkezője) , hogy voltak 18 év alattiak a 12. SS páncéloshadosztályban. Már a legelején is...
A Herrington vagy HArrington könyvem meg majd előásom valahonnan
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla