Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 02 15:18 #45572

Reichet érdekesnek találom, mert több szemtanú is megdermett a félelemtől, miközben meneteltek.

Nekem nincsenek kedvenceim, mert még van olyan, amieről nagyon kevés ismeretem van, így nem tudok mérlegelni.
Azonban nem nagyon tetszik a Fritz Freitag által vezetett ukrán önkéntesekből álló Galizien SS. Bár csodálom őket, amikor a keleti fronton 43 végén kitörtek a katlanból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 02 16:51 #45615

A Das Reich?
Pedig az harci alakulat volt,nem pedig egyfajta halálbrigád.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 02 17:42 #45666

• Jewkiller
nah, úgy látom moderálva lettem pedig csak az igazságot írtam le, amit sztem minden igaz magyar ember igy is gondol Ám nembaj, majd máskor figyelni fogok az ilyenekre, nem probléma
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 02 17:47 #45669

majd belejössz!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 02 18:45 #45684

• Roland
Bazooka Joe írta:
Ez érdekes.

És miért kedvelitek a 8. SS-lovashadosztályt Roland + 101.Légideszant?

Én elsősorban azért, mert Magyarországon a szó szerinti megsemmisülésig harcoltak annak érdekében, hogy megállítsák a járványként terjedő bolsevizmust.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 05:03 #45700

Én úgyszintén ezért szeretem.
Roland a számbol vette ki a szót!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 08:32 #45718

• Bazooka Joe
Értem, de arról talán keveset tudtok, hogy ennek a hadosztálynak az eredete – akár csak a 3. SS-páncéloshadosztályé – a karhatalmi feladatokra és a koncentrációs táborok őrzésére létrehozott Totenkopfverbände 1. lovasezredéig (1. SS-Totenkopf-Reiterstandarte) nyúlik vissza.

Érdekes, nem?

Lehet, hogy ezzel most tönkretettem az ideál képét, de fő a tisztánlátás, én azt mondom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 14:00 #45736

Bazooka Joe írta:
Értem, de arról talán keveset tudtok, hogy ennek a hadosztálynak az eredete – akár csak a 3. SS-páncéloshadosztályé – a karhatalmi feladatokra és a koncentrációs táborok őrzésére létrehozott Totenkopfverbände 1. lovasezredéig (1. SS-Totenkopf-Reiterstandarte) nyúlik vissza.

Érdekes, nem?

Lehet, hogy ezzel most tönkretettem az ideál képét, de fő a tisztánlátás, én azt mondom.

MÉg nem ástam bele nagyon magam a Reich hadosztályba. Tudnál esetleg linelni egy oldalt, amiben elég részletesen leírja a történetét?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 14:02 #45737

101.Légideszant írta:
majd belejössz!

Még Te sem jöttél bele tökéletesen...Téged is elég gyakran kell moderálni;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 14:06 #45738

101.Légideszant írta:
A Das Reich?

Nem volt halálbrigád. Én azt olvastam, hogy több szemtanú azért dermedt meg a félelemtől, mert olyan fegyelmezetten meneteltek, és azt mondta (a nő még akkor kicsi volt), hogy a \&quot;halál embereit\&quot; látta akkor.<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-03 15:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 14:55 #45749

• Jewkiller
cserpakszabi írta:
101.Légideszant írta:
A Das Reich?

Nem volt halálbrigád. Én azt olvastam, hogy több szemtanú azért dermedt meg a félelemtől, mert olyan fegyelmezetten meneteltek, és azt mondta (a nő még akkor kicsi volt), hogy a \&quot;halál embereit\&quot; látta akkor.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-11-03 15:08

jaja, a Waffen-SS többek között erről is híres volt. A lépések precizitásától, a zubbony megfelelő tisztasága, a gombok fényessége, feszes arcmimika stb dolgok mind a fegyelem legfelsőbb szintjének megtestesüléséről szólt a németeknél. A Wehrmachtban ezt lazábban vették.

Szerkesztette: Einer spinnt immer!, Időpont: 2010-11-03 15:56<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-11-12 18:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 15:38 #45750

• Bazooka Joe
cserpakszabi írta:
Bazooka Joe írta:
Értem, de arról talán keveset tudtok, hogy ennek a hadosztálynak az eredete &amp;#8211; akár csak a 3. SS-páncéloshadosztályé &amp;#8211; a karhatalmi feladatokra és a koncentrációs táborok őrzésére létrehozott Totenkopfverbände 1. lovasezredéig (1. SS-Totenkopf-Reiterstandarte) nyúlik vissza.

Érdekes, nem?

MÉg nem ástam bele nagyon magam a Reich hadosztályba. Tudnál esetleg linelni egy oldalt, amiben elég részletesen leírja a történetét?

Csakhogy én a 8. SS-lovashadosztályról beszéltem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 15:41 #45751

• Bazooka Joe
Einer spinnt immer! írta:
Jaja, a Waffen-SS többek között erről is híres volt. A lépések precizitásától, a zubbony megfelelő tisztasága, a gombok fényessége, feszes arcmimika stb dolgok mind a fegyelem legfelsőbb szintjének megtestesüléséről szólt a németeknél. A Wehrmachtban ezt lazábban vették.

Amikor az SS 25. fegyveres-gránátoshadosztályának egy díszalakulata parádézott, talán pont a neuhammer-i kiképzőtáborban, akkor a német SS tisztek megjegyezték, hogy ezt a mi fiaink még jobban csinálják, mint a LSSAH!

Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-11-03 16:42<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-11-12 18:17
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 16:24 #45757

• Roland
Bazooka Joe írta:
Értem, de arról talán keveset tudtok, hogy ennek a hadosztálynak az eredete &amp;#8211; akár csak a 3. SS-páncéloshadosztályé &amp;#8211; a karhatalmi feladatokra és a koncentrációs táborok őrzésére létrehozott Totenkopfverbände 1. lovasezredéig (1. SS-Totenkopf-Reiterstandarte) nyúlik vissza.

Érdekes, nem?

Jogos, valamit sejtegettem erről, ennek ellenére rosszul fejeztem ki magam. Én a hadosztály Florian Geyer \&quot;időszakát\&quot; szeretem. (Asszem 44 március 17 től)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 03 19:28 #45770

• Jewkiller
amúgy ez a menetelés dolog 43 után már jócskán silányodott... Főleg amikor megszállt országokból toboroztak... Mondjuk az ukránok azért kemény kézzel vették fel a harcot az oroszokkal
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.36 másodperc
Joomla templates by a4joomla