Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:29 #9225

• Bazooka Joe
Norbi én így 16 évesen általában a könyveim és az internet alapján tudakozódok... ha neked jobb ötleteid is vannak akkor kérlek oszd meg velem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:29 #9226

• Számvéber Norbert
Nem lett volna akkor egyszerűbb le sem adni őket, és a háborús pusztításra fogni? A Waffen-SS iratanyagának döntő többsége nem maradt fenn. Vajon miért???? Ha veszélyt láttak volna benne, elégetik az egészet, és nem állnak neki személyenként meghamisítani az adatokat.

Nem fikáztam senkit. Csak szerintem nem szerencsés olyan dologról határozott, jelzőkkel ellátott véleményt nyilvánítani, amiről nincs kellő ismeretünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:34 #9227

• művésznő
Ailles da Colon írta::
Összekeveritek a szezont a fazonnal. Nem arról volt szó, hogy helyes e 16 évesen meghalni egy háborúban, és nem is arról, hogy ki mosta ki a fiatalok agyát!!! Azt mondtátok, hogy hiba volt őket bevetni, mert súlyos veszteségeket szenvedtek. Bocsássatok meg, de ez a háború. És a veszteségek, minden német egységben súlyosak voltak. katonailag nagyon is felkészült \"gyerekek\" voltak ők, akik fanatizmusból ugyan, de utolsó leheletükig küzdöttek a vezérükért. Igen, ezt ma már elítéljük, de a Praetorianusokat is elítéltük Róma idején?? Ők is gyerekként kezdték és életük végéig a császár \"testőrei\" voltak. A minta ugyanaz... A környezet változott

Ma is vannak gyerekkatonák, főleg Afrikában és kegyetlenebben, embertelenebbek a felnőtteknél. Mert gyerekek és éretlenek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:44 #9228

• Számvéber Norbert
Kedves Joe!

A könyvek nagyon hasznosak lehetnek, csak el kell tudni választani a tényszerű, megbízható munkákat a sima papírpazarlástól.
Sokan sajnos nem olvasnak más nyelven, csak magyarul. Ez már önmagában szűkíti a megszerezhető információk körét. Ezerszer írtam már: magyar nyelven sajna nagyon kevés jó könyvet adnak ki a II. vh-ról, s még kevesebbet a topic témájáról (W-SS)...
Amit pedig kiadnak, az diákzsebnek általában drága. Maradnak az olcsó, de általában értéktelen \"művek\" és a net.
A neten is sok kiváló anyag van fent, de a legtöbb esetben forráshivatkozás nélkül. Ez pedig a hitelesség rovására megy.

Én itt már elég sokat kaptam azért, mert forrásokat jelöltem meg (linkek vagy könyvek), és ilyeneket várok az érvelésekhez. Ez minden komolyabb fórumon így megy. Itt miért tennék másképpen?

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:44 #9229

• Ailles da Colon
művésznő, ezért mondtam, hogy nem Hitler fejzte be..

Norbert:
Egyrészt. Az igaz, hogy az SS iratanyagának többsége \"elveszett\", de annak fő oka a háborús bűnök illetve a megtorlás elkerülése volt. A Hitlerjugend esetében ez nem játszott szerepet. 44 szeptemberében vitték oda az iratokat.
A hadosztály irányítását szeptember 6.-án Kurt MEyer átadta hubert-nek.. Különös Az alakulatot szeptember 10-én jogosan feltöltésre vezényelték.. A katonakönyveket eközben cserélték ki!!! \"a zavarosban\" amit valószínűleg előre elterveztek. Se a születési anyakönyvek se a katonakönyvek és a hadosztálynapló alapján nem lehetett visszakeresni .. Elméletben...
Új papírok a régi helyett.. persze végül ez se volt elég jó, de a többi hadosztálynál akiknél megsemmisítették vagy kicserélték a papírokat se jött be..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 14:57 #9230

• Számvéber Norbert
Amit leírsz, az szerintem vetekszik a legtöbb összeesküvés-elmélettel.

Na, akkor közelítsünk a másik oldalról. A kanadai 1. hadsereg hírszerzése már a normandiai harcok alatt (tehát a hadosztályiratok leadása előtt!) megállapította, hogy a 25/I. SS-páncélgránátos-zászlóalj (a 12. SS-Pz. Div. egyik zászlóalja) 65 százalékban 18, 17 százalékban 19 éves és 18 százalékban 20 évnél idősebb katonákból állt. Ezt a hadifogságba esettek vallomásaiból és zsákmányolt iratokból tudták meg.
Szerinted a hadifogságba esett német fiatalok, ha valóban 18 évesnél fiatalabbak voltak, miért nem hivatkoztak erre?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:00 #9231

• művésznő
Minden kamasz öregíti magát!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:09 #9233

• koszta
Már megint háború van kitörőben
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:14 #9234

• Számvéber Norbert
Ez nem háború. Vitának hívják. Értelmes emberek művelik véleménycsere céljából.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:21 #9235

• művésznő
Szóval Norbi, nem hiszed, hogy kölykök harcoltak az SS-ben? Pedig az, hogy hány évesen számít valaki gyereknek, az koronként, kultúránként, helyzetenként mindig változó volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:22 #9236

• koszta
Számvéber Norbert írta::

Még igen, de a múltkor is hasonlóan kezdődött. Azért írtam, hogy \"kitörőben\". Remélhetőleg nem fog kitörni
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:22 #9237

• művésznő
Számvéber Norbert írta::

Ja, hallottam én már gyökér embereket is vitatkozni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:29 #9238

• koszta
Számvéber Norbert írta:

Sokan sajnos nem olvasnak más nyelven, csak magyarul. Ez már önmagában szűkíti a megszerezhető információk körét. Ezerszer írtam már: magyar nyelven sajna nagyon kevés jó könyvet adnak ki a II. vh-ról, s még kevesebbet a topic témájáról (W-SS)...

Ez azért érdekes. Minden író egy kicsit sarkít, mindenki az országa javára. Don-kanyar is nekünk a legnagyobb veszteség, ha elolvasnánk egy szovjet könyvet, biztos nem úgy írna róla, ahogy mondjuk te írnál. Ez adottság. Így egy csatáról nem egy könyvet kellene elolvasni, hanem többet, több nyelven. Viszont ahhoz el kellene olvasni egy német, orosz, angol, stb. nyelvű könyvet. Ennek pedig már a beszerzése sem lehet egyszerű. Viszont azok adnák a leghitelesebb adatokat. (természetesen ha mindegyik könyv valósághű lenne, nem valami regény)

Én itt már elég sokat kaptam azért, mert forrásokat jelöltem meg (linkek vagy könyvek), és ilyeneket várok az érvelésekhez. Ez minden komolyabb fórumon így megy. Itt miért tennék másképpen?

Mi számít komoly fórumnak? Nem is tudtam, hogy vannak komoly, és komolytalan fórumok.
Pontosabban komolytalan szokott lenni az ahova nem írnak, vagy teljesen hülyeségeket. Esetleg nincs témázva.
Tudtommal itt próbálkozunk azért ezt a \"komolytalanságot\" elkerülni.
Esetleg tévedek?

Egyébként régebben többször küldtél wikipedia forrást, mint tudjuk, abba bárki szerkeszthet
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 15:46 #9243

• művésznő
Ez igenis egy komoly fórum, amit mi sem bizonyít jobban annál mint, hogy én is itt vagyok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 16:55 #9244

• Zeki
Természetesen ez így van művésznő, de én is a békés átmenete javaslom, a vita az sose vezet semmihez...csak még több veszekedéshez.
Ezek voltak mára Zeki tanácsai.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla