Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 13:48 #46884

Einer spinnt immer! írta:
okés

mi a véleményetek az állítólagos atrocitásokról (Malmedy, Oradour-sur-Glane, Lidice)? megtörtént, vagy csak a szövetségesek kitalációja???

Na szerintem pont ez az a téma ahol mindenki csak találgatnitud és amire szerintem sohasem kapjuk meg az igaz és tökéletesen pontos válaszokat
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 14:12 #46886

• Einer spinnt immer!
az igazság mindig kiderül! előbb, vagy utóbb... és amúgy is, a legújabb kutatások bizonyítják, hogy sok minden nem úgy volt, ahogy azt eddig tudtuk
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 14:27 #46887

Mindig is lesznek kérdések amik meg válaszolatlanok maradnak de ez nem tartozik ide
Kérdés menyire hitelesek a legújabb kitatások mert én is hallottam rengeteg variációt pl Malmedy-vel kapcsolatban
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 15:42 #46897

• Bazooka Joe
Az atrocitások közül Malmedy a legködösebb.

Amúgy én elhiszem, hogy ezek valóban megtörténtek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 16:48 #46915

• Einer spinnt immer!
van egy oldal, nézzétek meg: hu.metapedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap

hasonló a wikipediához, de azért mégis más. írjátok be pl. Waffen-SS és olvassátok el totál mást kapsz, mint amire vártál, s lehet, az igazságot említi jah, és az atrocitásokat is nézzétek meg
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 16:53 #46917

• Bazooka Joe
Ezzel az oldallal az a problémám, hogy meglehetősen szubjektív.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:17 #46952

Bazooka Joe írta:
Az atrocitások közül Malmedy a legködösebb.

Amúgy én elhiszem, hogy ezek valóban megtörténtek.

Megtörtént, csak azért az ítélet... Nem tudták kideríteni pontosan mi történt, erre egy nagy tömegnyi németet ítéltek halálra/hosszú börtönbüntetésre. Mindent elmond a dologról hogy a kihallgató tiszt, egy Perl nevezetű magát cionistának valló zsidó vezette. Beismerték később hogy csuklyákat használtak a kihallgatás során, testi és lelki fenyítést alkalmaztak.

A jegyzőkönyvek szerint egy gyanúsított(18 éves fiú-t) találtak holtan a cellájában, egy Perl-el való kihallgatás után. Belső sérülései miatt halt meg...

A másik meg az hogy Peiper ott se volt, ott se lehetett, nem is tudhatott a dologról... Volt egy szövetséges katona tanú, ő önként tanúskodott. Személyesen Peiper alá került hadifogságba és tanusította Peiper jelenlétét, és a jó bánásmódra való parancsát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:21 #46954

• Zeki
Ügyeljünk arra hogy nem lesz vita ebből, és az etnikumok sértésére ne kerüljön sor.

De az ilyen szemtanúk mit mondanak sztorik... szinte mindig tele vannak túlzással, mert az ember sosem hagyja ki a sztorit egy kis színezés nélkül..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:23 #46955

• INMATE
A metapediat én senkinek se ajánlom aki történelmi tényekre kíváncsi mert ott nem talál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:27 #46956

Hát igen, a metapédiát szerkesztő neonácik is ugyanúgy ferdítik a tényeket, pedig pont ez ellen szónokolnak állandóan. Csak ugye mögöttük nincs húzóerő, se tőke, se reklámfelület, de ugyanazt csinálnák ők is. (térhetünk vissza a témához:P)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:32 #46957

• INMATE
Ez gond a II. világháború témájával, és kicsit közelebb a témához a Waffen SS működése és eléggé torzított, valaki túl általánosít, valaki tényeket ferdít. Valaki árulja el aki jobban ismeri a szervezetet, legjobb tudomásom szerint a Waffen SS a fegyveres SS harci alakulat volt, elit katonák leegyszerűsítve, a natur SS pedig a tábor örök nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:35 #46958

de tegyük hozzá hogy csak ezekből lettek nagy ügyek azokból az esetekből amikor amerikai katonák lőttek agyon 16 németet ss katonát a fegyverlatételük után arról senkisem beszél még csak nem is foglalkonak vele így utólagsem<br><br>Szerkesztette: zsen1, Időpont: 2010-11-11 19:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:37 #46960

• Zeki
Jó szerintem ahogy portillo mondta a a témát ejtsük, mert megint vita szaga van, és nem jó ez az izzadtság szag.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:37 #46961

• Bazooka Joe
A táborőrök az SS-Totenkopfverbände-hoz tartoztak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:38 #46962

• INMATE
Azért valamit szögezzünk le, amit mondasz (nem tudom, hogy igaz tehát a konkrét sztorit ismerem, az viszont tény, hogy nem csak a németek követtek el háborús bűnöket) az rendben. De attól a háborús bűnös német alakulatok bűnei nem tűnnek el mert a másik brigád is bűnös. Tény, hogy a győztesek írják a történelmet és mondjuk az amerikaiak bűnei \&quot;elfelejtődtek\&quot; de attól mondjuk a német oldal bűnösei még azok maradnak.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.31 másodperc
Joomla templates by a4joomla