Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:39 #46963

• INMATE
Kikből toborozták az Einzasz gruppékat (fogalmam sincs hogy kell leírni)?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:39 #46964

INMATE írta:
Ez gond a II. világháború témájával, és kicsit közelebb a témához a Waffen SS működése és eléggé torzított, valaki túl általánosít, valaki tényeket ferdít. Valaki árulja el aki jobban ismeri a szervezetet, legjobb tudomásom szerint a Waffen SS a fegyveres SS harci alakulat volt, elit katonák leegyszerűsítve, a natur SS pedig a tábor örök nem?

Szerintem tökéletesen pontos választ csak az ss-ben szolgálóktól kaphatnál
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:40 #46965

• Zeki
Mesélj róluk Joe...valamit...csak hogy ne ezek a marhaságok legyenek a téma töltelékei.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:44 #46966

• Einer spinnt immer!
INMATE írta:
Ez gond a II. világháború témájával, és kicsit közelebb a témához a Waffen SS működése és eléggé torzított, valaki túl általánosít, valaki tényeket ferdít. Valaki árulja el aki jobban ismeri a szervezetet, legjobb tudomásom szerint a Waffen SS a fegyveres SS harci alakulat volt, elit katonák leegyszerűsítve, a natur SS pedig a tábor örök nem?

Waffen-SS: harcoló csapatok
Allgemeine-SS: tartalék csapatok
Totenkopfverbände: táborőrök
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:45 #46967

INMATE írta:

Az SS 1940től alakult hiearchiarendszer szerint két nagyobb egységre bontható
1.Waffen SS
2.Allgemeine SS

Az elsőt ismerjük, az Allgemeine-SS alatti részegységek:
-RSHA
-Gestapo
-SD
-Totenkopfverbande(ugye a táborörség)
stb...

Volt egy pár rendőrségi egységük az biztos...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:46 #46968

• INMATE
Oké ez rendben, de kikből toborozták a meghódított területen gyilkolászó alakulatokat, akik a náci ideológiába nem bele férő etnikumokat szekálták. Csak így tudom leírni Einzasz gruppék? Úgy tudom azok is SS alakulatok voltak, mivel Himmler vezényelte őket. Én legalábbis így tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:48 #46969

• Einer spinnt immer!
zsen1 írta:
INMATE írta:

Szerintem tökéletesen pontos választ csak az ss-ben szolgálóktól kaphatnál

én már láttam sok dokumentumfilmet Waffen-SS veteránokkal, és egyik se tudott semmilyen háborús bűnről. ez azért érdekes, hogy volt egy-két sátánfajzat, aki az egészet csinálta az SS rovására, a többi meg nem tudott semmiről, őket nem avatták be ez aztán nevetséges!!! szerintem, amikor még ezt kitalálták a szövetségesek, se gondolták volna, hogy ilyen kamuszaga lesz...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:49 #46970

• Bazooka Joe
Háttt én nem igazán értek ehhez Zeki. Úgyhogy nem is akarok hülyeségeket írni.

Amennyi közük van a Waffen-SS-hez azt elmondom.

Az SS-Totenkopf-hadosztályt az SS-Totenkopfverbände állományának felhasználásával állították fel \'39. októberében.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:51 #46971

• Bazooka Joe
INMATE írta:
Oké ez rendben, de kikből toborozták a meghódított területen gyilkolászó alakulatokat, akik a náci ideológiába nem bele férő etnikumokat szekálták. Csak így tudom leírni Einzasz gruppék? Úgy tudom azok is SS alakulatok voltak, mivel Himmler vezényelte őket. Én legalábbis így tudom.

Einsatzgruppen helyesen.

en.wikipedia.org/wiki/Einsatzgruppe
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:53 #46972

• Einer spinnt immer!
INMATE írta:

helyesen írva: Einsatzgruppen
és igen, az RSHA-ból toborozták őket, ami Heinrich Himmler főhadiszállása volt. Főbb tudnivalók: legalább 1.000.000 embert öltek meg, 4 részre voltak osztva (A,B,C,D), és általában a harcoló alakulatok után \"tisztogattak\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:57 #46973

INMATE írta:

Az RSHA felügyelte a tevékenységüket. Ugye az előbb mondtam hogy az RSHA az Allgemaine-SS része, vagyis az SS alá tartozott az Einsatzgruppen tevékenysége.

Hogy kik tartoztak bele? Állítólag mindenfelől, Allgemaine SSen belül SDből, Waffen SSből, rendőrségtől stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:57 #46974

• INMATE
Igen Bazooka Joe linkje tartalmas volt. Na meg ha jól olvastam a Waffen SS-ből is voltak emberek akik tisztogattak, csodálkozik bárki is, hogy intenzíven kutatták őket a háború után? Ugye a hónalj vizsgálatokra gondolok a hadifoglyoknál meg hasonlók.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 18:59 #46976

Einer spinnt immer! írta:

helyesen írva: Einsatzgruppen
és igen, az RSHA-ból toborozták őket, ami Heinrich Himmler főhadiszállása volt.

Uhh, azért fordítani tudni kellene inkább ha nem vagy biztos a dolgodban ne mondj semmit. Legalább én jól fordítok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 19:16 #46986

• Bazooka Joe
INMATE írta:
Ugye a hónalj vizsgálatokra gondolok a hadifoglyoknál meg hasonlók.

Nem inkább az alkarjukon volt a Waffen-SS katonáknak az a számsor? Amúgy azt tetoválták vagy, hogy tették oda?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2010 nov. 11 21:15 #47044

• Gipszj
A lágerlakóknak volt az alkarjukon, az SS-nek a hóna alatt, tetoválva volt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.35 másodperc
Joomla templates by a4joomla