Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:46 #9266

• Ailles da Colon
Összeesküvés elmélet. Igen, nagyon helyes kifejezés! De nem ez az első amely megtörtént a németekkel kapcsolatban és nem is ez az utolsó. Mint a legtöbbnek ennek is bizonyítékai vannak. Legalább annyi beszámoló és élmény szól a gyerekkatonák létezése mellett, mint ellene.. Szintén normandiában sok amcsi elkerekedett, amikor 16 éves kölykök ölték az alakulataikat napokon át.. Hozzáteszem, ezek annyira fanatikusak voltak, hogy egészségügyi segítséget sem fogadtak el a legtöbb esetben, nemhogy beszélni lehetett volna velük...
Bütyök koma, nem bírálom, a műveit pedig \"ami nem foglalkoztat, nem foglalkoztat\"

Minden vita ellenére ez Waffen SS fórumtopic, amely ha tetszik ha nem ellentmondásos. Aki nem tud megbírkózni a feladattal, az ne indulatot gerjesszen, csak némuljon el...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:47 #9267

• Számvéber Norbert
Kedves Hunbütyök!

Kérdéseidre inkább magánban válaszolnék, mert lenne egy-két fénykép-melléklet is. Megadnál egy e-mail címet magánüzenetben?

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:54 #9270

• Számvéber Norbert
Nem a német katonák fiatal életkorára írtam az összeesküvés-elméletet, hanem a tömeges csapatanyag-hamisításra.

Én legalább annyi síró, az anyját szólongató fiatal német katona kihallgatásról szóló angolszász beszámolót olvastam, mint tökös/fanatikus szuperkatonákról szólót.
Egyébként a 12. SS-Pz.Div. főleg brit és kanadai alakulatok ellen harcolt Normandiában, nem amcsik ellen (leszámítva 1944. aug. második felét).

Ki némuljon el és miért? Mert Te mondod?

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:58 #9271

• HunBütyök
Azért a skót gyalogezred meg egyéb angol és kanadadai csapatok sem voltak piskóták... Ők is tudtak ám zúzni rendesen.
Sőt az angol kötelékben szolgáló 1 lenygel páncéloshadosztály sem volt kutya. Nekem ők a kedvenc alakulatom a világháborúban.

Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:58 #9272

• Ailles da Colon
Egyrészt, ezzel én is pontosan tisztában vagyok.. Másrészt, nem írtam nevet, mert nem konkrét személyre gondoltam.. De aki magára veszi,a kár az inget, azt sajnálom. A javaslatom annyiról szólt, ha már ki kell fejtenem, hogy aki nem képes megbirkózni a Waffen SS téma által fellépő véleménykülönbségi problémákon, az ne indulatot szítson, hanem okosodjon...
Nem felszólítás, javaslat volt, kis önkritika és nem lesz polgárháború ennyi... Nem azért mert én mondom, hanem mert józan ész.... A téma a Waffen SS és nem a \"hogy csináljuk ki egymást 12501-ik epizódja\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 18:59 #9273

• Bazooka Joe
Főleg ugye a Caen-nál lévő 112-es magaslatért vívott elkeseredett harcokban mutatták meg, hogy mire is képesek.
Mint tudjátok aki uralta azt a magaslatot az már nyugodtan állíthatta, hogy övé a város is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:01 #9274

• Ailles da Colon
ja... tüzérségi szempontból nagyon fontos volt.. Óriási veszteségek mindkét oldalon. Mi is volt a gúnyneve? Kálváriadomb??
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:02 #9276

• Bazooka Joe
Azt nem tudom, de azt igen, hogy a Bütyök által említett őrült skótokat is meglepte szívósságuk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:04 #9277

• Ailles da Colon
Fontos hely volt. Stratégiailag, nem meglepő, hogy az egyik legjobb alakulat védte, ellentétben a parttal;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:05 #9279

• Bazooka Joe
Igen \&quot;sajnos\&quot; a normandiai partot eléggé gyenge alakulatok védték... mondjuk akkora túlerővel szemben nem is csodálom, hogy nem bírták... az Omaha part a jenkik fekete báránya lett azért mégiscsak! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 20:06
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:10 #9280

• Bazooka Joe
Nos a Normandiai csatát a németek talán gyorsabb reagálással tudták volna elhárítani de mint tudjuk Hitler ennek keresztbe tett.

Ha sikerült volna időben a páncélos hadosztályoknak áttörni a Pegazus hidat védő 6. Légi szállítású Hadosztály vonalait akkor elmehettek volna egész a Utah partig oldalba kapva a szövetséges csapatokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:14 #9281

• HunBütyök
Hogy miket nem tudtok wazeee....

Mondjuk én elsősorban a technikai részét szeretem a dolgoknak.
Mondjuk az én szerény véleményem hogy légierőt kellett volna még odaküldeni mert magukban a páncélosok nemsokat zavartak volna légifedezet nélkül...

Mert jön egy Thunderbolt aztán volt Tiris, nincs Tigris...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:17 #9283

• Számvéber Norbert
Kedves Joe!

És ezalatt a szövetséges légierő pilótái heves kártyacsatát vívtak volna a haditengerészet hajótüzéreivel, és közös erővel, fennhangon röhögtek volna bajtársaikon, mondván: \&quot;most jól megkapják a gyalogosok\&quot;?

Szerintem a szövetséges légierő, a tábori és a hajótüzérség volt a németek legfőbb ellenfele a normandiai csata első felében, nem a szárazföldi csapatok.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:19 #9284

• HunBütyök
Állítólag híres momentum volt, egy 8 inches hajóágyú lövedéke becsapódott és egy német harckocsit fejrállított akkorát pukkant...

Ezt neten olvastam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 19:21 #9285

• Bazooka Joe
Igaz de minő véletlen, hogy pont aznap az egész környéken csak két gép volt használható a Lill-i repülőtéren... Josef Priller és Heinz Wodarczyk azért felszálltak és végigsorozták a partot 1X ha jól tudom!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla