Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:45 #9309

• Bazooka Joe
Nézd ahogy mi magyarok előfordultunk szerinted sok SS hadosztályban...
Úgy Lengyel katonák is...

De valóban a Wiking alapból nem vett fel Lengyeleket a soraiba.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-02 21:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:46 #9310

• HunBütyök
ÉLn mondok durvábbat!

Belgiumban magyar honvédek láttak el rendfenntartó feladatot...
Lengyelországban kedvesem nagyapja felcser volt 1944-ben. Mivel orvos volt a szakmája, ezért katonaorvos lett belőle és sebesülteket ápolt...

Sőt Finnországba a szovjet agresszió idején meg katonákat küldtünk, igaz nem harcoltak, de ott voltak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:49 #9311

• koszta
De ezek valószínűleg ott élő magyarok voltak, nem kivitték őket, hogy ott szolgáljanak. Úgy meg azért nem olyan furcsa, mert ma is hány magyar él külföldön (sajnos).

Egyébként ezt csak saját vélemény, bocsi, ha tévedek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:52 #9313

• Számvéber Norbert
Nem magyarokról, hanem magyarországi németekről írtam.
Magyarok csak a W-SS 8., 22., 25., 26. és 37. hadosztályában szolgáltak (zömmel a 25. és 26.-ban).

A lengyeleket megbízhatatlannak tartották a németek és nem fogadták el még az önként jelentkezésüket sem. De nem is lett volna sok jelentkező, ismerve a lengyel hazaszeretetet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:54 #9314

• HunBütyök
web.axelero.hu/opciokft/hadinaplo.htm

hát nem tudom....
Ja itt egy szuper hadinapló egy tábori lelkész, orvos tb... szemszögéből...
Ez digitális változat a kézirati példányt olvastam én, de ebben is ugyanaz van.

Jó szórakozást...

Szerintem Belgiumba kivitték a magyarokat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:56 #9315

• Bazooka Joe
Hopsz ez kimaradt, nem olvastam el rendesen.

Amúgy annyit még a Muzulmán alakulatokhoz kapcsolódóan, hogy: Hitler még a jeruzsálemi főmufti segítségét is igénybe vette a muzulmán alakulatok hűségének bebiztosítására!

Jó mi?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:56 #9316

• Számvéber Norbert
HunBütyöknek igaza van. Ezek a Magyar Királyi Honvédség alakulatai voltak. Dániában is állomásozott számos úgynevezett újonckiképző alakulat.

Egyébként Berlin ostromában is harcoltak magyarok. Ők a W-SS 25. gránátoshadosztályának állományába tartoztak, de a német parancsnokuk önként jelentkezett százada nevében Berlin védelmében. A legtöbbjük ott is pusztult. A kevés túlélő közül én kettővel már beszélgettem. Durva történet.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:58 #9317

• Bazooka Joe
Hát számomra már a Berlini csata történetét olvasni is egy durva történet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 20:58 #9318

• HunBütyök
A hadinaplóról annyit hogy a sok csillag az azt jelenti hogy ott nem olvasható a szöveg a kéziratban. Hát nem mai cucc, mitagadáés...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 21:21 #9320

• Ailles da Colon
nos, konkréten lengyel Ss hadosztály nem volt... De meglepő módon sok \&quot;alsóbbrendű faj népéből\&quot; volt Ss hadosztály. Pl orosz.. Abból a 38 Ss hadosztályból, (amelyből sok nem érte el a hadosztály méretet) nem volt konkrét lengyel..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 21:27 #9323

• Teleki
Valahol, írták,hogy Hiler nem bízott a lengyelekben.
Magyar-lengyel közös pont.De bennünk bíztak a legkevésbé. Göebbels azt írta a naplójába a szövetségeseikről: \&quot;Azt mondhatnánk, a románok rosszak, az olaszok még rosszabbak, és a legrosszabbak a magyarok.\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 21:31 #9325

• Ailles da Colon
propagandaszempontból lehet. Meg aztán, nem ártott volna kicsit rendesebben bánni a szövetségeseikkel... Mondjuk, mi még azért pár dolgot kaptiunk is. MEg gyártottunk messzereket, meg hasonlók.. Mondjuk az a 12 db tigris amit kaptunk, e legyártott darabszámhoz képest elég sok
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 21:58 #9329

• GIXeRCool
Sajnos ki kell hogy javítsalak. 20 darab Tigris I-es érkezett, amiből 2 darabot nem tudtak kivagonírozni a megérkezésüket követően, ezért viszavitték őket. Hatot át kellett adnunk \&quot;Drága\&quot; Románia részére...

Tehát így kaptunk \&quot;csak\&quot; 12 tigrist...
Igaz, az már majdnem egy egész század...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 02 22:14 #9332

• Ailles da Colon
öhm, igaz, rosszul fogalmaztam. De így értettem a 12 darabot
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 03 08:48 #9346

• Zeki
Az a 12 tigris hamar elveszett.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla