Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:02 #9544

• Bazooka Joe
Ám nem hiszem, hogy önkéntesen jelentkeztek ezekbe az alakulatokba. Sokkal inkább besorozták őket oda.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:15 #9547

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta::
Ám nem hiszem, hogy önkéntesen jelentkeztek ezekbe az alakulatokba. Sokkal inkább besorozták őket oda.

1941-ben és 1942-ben, amikor az Einsatzgruppe-k a leginkább tomboltak, a Waffen-SS újoncai még önkéntesek voltak. A sorozás 1943-ban kezdődött.
Egyébként az Einsatzgruppe-kba már nem kellett \"sorozni\", mert már Waffen-SS állományban lévő katonákat vezényeltek ezekbe.

Nem tudom pontosan, hogy ez a vezénylés saját jelentkezés vagy az elöljáró általi kijelölés alapján ment-e, de gyanítom, hogy mindkettő jellemző volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:24 #9549

• Bazooka Joe
Pedig még ezt az egy szépítést tudtam rájuk kitalálni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:31 #9556

• Ailles da Colon
A kivégzőbrigádokba főleg önkéntesek (megrögzött nácik) vagy a Totenkopf SS hadosztály emberei kerültek. NAGYRÉSZT NEM SZÁZ SZÁZALÉKBAN (még mielőtt valami tejfelesszájú belekötne)

Egyébként Waffen SS a téma, ha valaki kivégzőbrigádról akar tárgyalni nyisson olyan topicot.

Jónapot!

Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:37 #9560

• Bazooka Joe
Ailles én a \"kivégzőosztagok beszélgetésnek\" még mindíg jobban örülök mint a szakáll-nak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:37 #9561

• HunBütyök
Na azért nem mérgelődni.

Nyugi Ailles, a waffen-ss t szeretjük, meg most már az Einsatzgruppe-kra is elmondhatjuk ezt mert a napokban zajló gázai mészárláshoz képest az Einsatzgruppék partizánsütögetése nulla volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:38 #9562

• Számvéber Norbert
Szerintem az Einsatzgruppe-k témája egy Waffen-SS topicban nem off, mert volt kapcsolat a kettő között.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:40 #9565

• Ailles da Colon
ja van kapcsolat.. De a Waffen SS nem erről kéne beszédtéma legyen, sztem. Mindegy. Addig max (sokak örömére) nem szólok hozzá a témához. ennyi.
Bütyök, sértődik a kaszás....
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:40 #9567

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta::
Na azért nem mérgelődni.

Nyugi Ailles, a waffen-ss t szeretjük, meg most már az Einsatzgruppe-kra is elmondhatjuk ezt mert a napokban zajló gázai mészárláshoz képest az Einsatzgruppék partizánsütögetése nulla volt...

Ne aktualizáljunk, ha kérhetem! Köszi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:41 #9568

• művésznő
Ailles da Colon írta::
A kivégzőbrigádokba főleg önkéntesek (megrögzött nácik) vagy a Totenkopf SS hadosztály emberei kerültek. NAGYRÉSZT NEM SZÁZ SZÁZALÉKBAN (még mielőtt valami tejfelesszájú belekötne)

Egyébként Waffen SS a téma, ha valaki kivégzőbrigádról akar tárgyalni nyisson olyan topicot.

Jónapot!

Esetleg formálhatod is a beszélgetést, a méltatlankodás helyett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:42 #9569

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta::
ja van kapcsolat.. De a Waffen SS nem erről kéne beszédtéma legyen, sztem. Mindegy. Addig max (sokak örömére) nem szólok hozzá a témához. ennyi.
Bütyök, sértődik a kaszás....

A magyar területen bevetett SS-hadosztályok is off-topic szerinted? Ahhoz sem szóltál hozzá...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:42 #9571

• művésznő
Számvéber Norbert írta::
HunBütyök írta::
Na azért nem mérgelődni.

Ne aktualizáljunk, ha kérhetem! Köszi.

Egyetértek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:44 #9573

• Ailles da Colon
de arra nem is mondtam h off.. Egyszerűen nem volt kedvem. Gépelek én eleget..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:46 #9577

• koszta
Tényleg ne aktualizáljunk. Bütyök hozzászólását most nem moderálom (mert többször szerepel mint idézet is), de legközelebb ne írjunk ilyet!

Egyébként a Waffen-SS-t hogy írják pontosan?
Kötőjellel vagy anélkül? Mert akárhol nézem, mindenhol máshogy írják (valahol kötőjellel, valahol külön, sőt láttam olyat is ahol egybe).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 12:49 #9579

• Ailles da Colon
Művésznő, tereltük is a témát Joe, val csak aztán jött az ár 8néha minket is elragadva)... Javaslom olvasgass vissza....
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla