Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 13:53 #9629

• Ailles da Colon
Nos Norbi, ez lehetséges, de sem Hitlerjugend, sem más általad említett szervezet tagja nem volt
Rejtély..
koszta, igen, de mint minden alakulat a Waffen-SS is felhígult a háború végére, persze más más arányban..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 13:54 #9630

• művésznő
Bazooka Joe írta::
Művésznő ahogyan már előttem is páran írták a háború előrehaladtával már a Waffen SS-nek is égető szüksége volt emberi veszteségeinek pótlására.

Akkorra már nem igazán voltak fontosak az Übermensch - felsőbbrendűség és a hozzá hasonló fogalmak.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-04 14:49

Na de ennyire? Még pár hónap és akár zsidók is lehettek volna SS tagok? Ha ennyire értelmét vesztették az eredeti kritériumok, akkor mi értelme maradt az egésznek? Vagy az egész übermesch duma csak humbug volt, amiben azok sem hittek, akik hirdették?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 13:55 #9631

• Bazooka Joe
Hát csak rá kell nézni a Berlini csatára ahol már az öregeket és a nagyon fiatal gyerekeket is besorozták kétségbeesésükben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:00 #9632

• művésznő
Kedves Norbi!
Te talán el tudod mondani, hogyan zajlott kezdetben egy SS sorozás, milyen felvételi eljárásban kellett részt venniük a jelentkezőknek? És aztán azt is, milyen körülmények között kerültek elhelyezésre, miből állt a kiképzés?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:00 #9635

• Ailles da Colon
Zsidó származású Waffen SS tagról még nem hallottam... Egyébként, joe, az a Volkssturm volt, amiről te beszélsz.. Panzerfaust-os kisgyerekek..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:02 #9636

• művésznő
Hát csak rá kell nézni a Berlini csatára ahol már az öregeket és a nagyon fiatal gyerekeket is besorozták kétségbeesésükben.

Ezzel arányosan a tekintélyük is csökkent, vagy továbbra is elitalakulatnak tekintették?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:03 #9638

• koszta
művésznő írta::

Ezzel arányosan a tekintélyük is csökkent, vagy továbbra is elitalakulatnak tekintették?

Az SS-nek akármennyire is süllyedt a színvonala, mégis volt valamilyen \"felsőbbjogúsága\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:04 #9639

• Bazooka Joe
A kiképzésnél már elsősorban a fizikai kiképzésre, az egyéni kezdeményezőképességre mentek rá.

\"Vér helyett izzadságot.\"

A Wehrmacht ellentétei voltak valamelyest ilyen szempontból.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-04 15:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:04 #9641

• művésznő
Ailles da Colon írta::
Zsidó származású Waffen SS tagról még nem hallottam... Egyébként, joe, az a Volkssturm volt, amiről te beszélsz.. Panzerfaust-os kisgyerekek..

Talán mert mint az kezd kiderülni, nem is annyira általános fajgyűlöletről volt szó (hiszen tatárok is, meg minden), hanem antiszemitizmusról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:05 #9642

• Ailles da Colon
művésznő, amit a berlini csatáról leirt Joe, az nem Waffen SS hanem Volkssturm!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:06 #9643

• művésznő
A kiképzésnél már elsősorban a fizikai kiképzésre, az egyéni kezdeményezőképességre mentek rá.

\&quot;Vér helyett izzadságot.\&quot;

A Wehrmacht ellentétei voltak valamelyest ilyen szempontból.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-04 15:05

Milyen egyéni kezdeményezőképességet vártak el egy SS katonától?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:07 #9644

• Bazooka Joe
Az újoncok 6:00-kor keltek, majd csuklógyakorlat, futás, menetelés...

Az ökölvívásnak és a küzdősportoknak is nagy jelentőséget tulajdonítottak.

Közelharci képességek elsajátítása is fontos volt (főleg a K-i frontra való tekintettel).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:08 #9646

• művésznő
művésznő, amit a berlini csatáról leirt Joe, az nem Waffen SS hanem Volkssturm!

Rendben, köszi, szóljál csak, ne legyen kavarodás! De az SS-re nem volt jellemző a végén a korban túl fiatalok, vagy idősek berántása?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:08 #9648

• Bazooka Joe
Nos azt pl.: ha egy tiszt elesik az alacsonyabb rendfokozatú azonnal átvegye a helyét.

Vagy hogy rohanják le az ellenséget, ne bocsátkozzanak állóháborúba.

Az I. SS Pc ho-ba az elitek elitjébe a végén már matrózokat, kiöregedett repülősöket, gyári munkásokat is felvettek úgyhogy nagyon vegyes lett a társaság.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-01-04 15:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:13 #9649

• Számvéber Norbert

Pedig volt néhány zsidó származású ember a Waffen-SS-ben. Az SS 25. \&quot;Hunyadi\&quot; és 26. \&quot;Hungária\&quot; gránátoshadosztályába több olyan zsidó származású fiatal is jelentkezett, aki így remélte, hogy elkerüli a nyilasok tombolását. Nem sokan voltak, de azért akadtak. Én két személy visszaemlékezését olvastam a Hadtörténelmi Levéltárban.
Két-három éve beszéltem egy idős úrral, aki az USA-ban él. Zsidó származású, de fiatalkori külseje alapján simán árjának minősítették. Igaz, ebben segítettek a zsidó ellenállás által készített hamis papírok is. No, ez az úr az ellenállás megbízásából \&quot;önként\&quot; jelentkezett 1944 nyarán Budapesten a Waffen-SS-be. Többszöri áthelyezés után 1944 októberében éppen Skorzeny törzséhez osztották be gépkocsivezetőnek!!! Az volt a feladata, hogy pecséteket és iratmásolatokat, illetve információkat szállítson az ellenállásnak. A bekerített Budapestről nyugat felé \&quot;vonult vissza\&quot;, majd 1945 tavaszán felszívódott. Először én se hittem el, de keresztkérdésekkel ellenőriztem. Amiket mondott, azt csak az tudja, akkor valóban ott volt.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-04 15:14
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla