Ailles da Colon írta::
Zsidó származású Waffen SS tagról még nem hallottam... Egyébként, joe, az a Volkssturm volt, amiről te beszélsz.. Panzerfaust-os kisgyerekek..
Pedig volt néhány zsidó származású ember a Waffen-SS-ben. Az SS 25. \"Hunyadi\" és 26. \"Hungária\" gránátoshadosztályába több olyan zsidó származású fiatal is jelentkezett, aki így remélte, hogy elkerüli a nyilasok tombolását. Nem sokan voltak, de azért akadtak. Én két személy visszaemlékezését olvastam a Hadtörténelmi Levéltárban.
Két-három éve beszéltem egy idős úrral, aki az USA-ban él. Zsidó származású, de fiatalkori külseje alapján simán árjának minősítették. Igaz, ebben segítettek a zsidó ellenállás által készített hamis papírok is. No, ez az úr az ellenállás megbízásából \"önként\" jelentkezett 1944 nyarán Budapesten a Waffen-SS-be. Többszöri áthelyezés után 1944 októberében éppen Skorzeny törzséhez osztották be gépkocsivezetőnek!!! Az volt a feladata, hogy pecséteket és iratmásolatokat, illetve információkat szállítson az ellenállásnak. A bekerített Budapestről nyugat felé \"vonult vissza\", majd 1945 tavaszán felszívódott. Először én se hittem el, de keresztkérdésekkel ellenőriztem. Amiket mondott, azt csak az tudja, akkor valóban ott volt.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-04 15:14