Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:15 #9650

• Ailles da Colon
Mondom, nem hallottam, de ettől még lehetett..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:15 #9651

• Bazooka Joe
Sőt még egy Nobel díjas is szolgált a Waffen SS-ben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:15 #9652

• koszta
Számvéber Norbert írta:
Pedig volt néhány zsidó származású ember a Waffen-SS-ben. Az SS 25. \"Hunyadi\" és 26. \"Hungária\" gránátoshadosztályába több olyan zsidó származású fiatal is jelentkezett, aki így remélte, hogy elkerüli a nyilasok tombolását. Nem sokan voltak, de azért akadtak. Én két személy visszaemlékezését olvastam a Hadtörténelmi Levéltárban.

És meg tudták oldani, hogy nem vették észre, hogy zsidók? Úgy értem, hogy ennyi papírt hamisítottak. Szüleik nevét átírták, ilyesmi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:17 #9653

• Ailles da Colon
Művésznő, alapjában véve a Waffen SS be nem volt jellemző a vége felé sem az aggastyánok felvétele..
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:18 #9655

• Bazooka Joe
Na erre jó a Norbi mondása, hogy ezt már csak az tudhatja aki ott volt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:21 #9659

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Számvéber Norbert írta:
Pedig volt néhány zsidó származású ember a Waffen-SS-ben. Az SS 25. \"Hunyadi\" és 26. \"Hungária\" gránátoshadosztályába több olyan zsidó származású fiatal is jelentkezett, aki így remélte, hogy elkerüli a nyilasok tombolását. Nem sokan voltak, de azért akadtak. Én két személy visszaemlékezését olvastam a Hadtörténelmi Levéltárban.

És meg tudták oldani, hogy nem vették észre, hogy zsidók? Úgy értem, hogy ennyi papírt hamisítottak. Szüleik nevét átírták, ilyesmi?

Ahogy mondod. 1944-re már olyan magyar állampolgárokat is zsidónak minősítettek, akik a vallást sem gyakorolták. Éppen emiatt nem volt egyértelmű külső jele (a Szövetség jelére gondolok, ott) annak, hogy zsidó származásúak. Innen kezdve papírok kérdése volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:28 #9666

• művésznő
De ők titokban voltak zsidók, míg a tatárok gondolom nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:34 #9670

• Számvéber Norbert
művésznő írta:
De ők titokban voltak zsidók, míg a tatárok gondolom nem.

Ez nekem sok. Szerinted ha nem tartják titokban, hogy zsidó származásúak (vagy annak minősülnek), túlélik a jelentkezést???????
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:37 #9672

• Ailles da Colon
Tehát röviden. Voltak zsidó származásúak az SS-ban, de a jelentkezők titkolták a származásukat, tehát hivatalosan nem volt zsidó az SS-ben, de valójában mégis
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:38 #9674

• művésznő
Hát pontosan erről van szó! A zsidókkal szemben a tatár SS-ek nem titokban voltak tatárok, vagy igen? A mandula szemükkel, apró termetükkel, sötétebb bőrszinükkel... Szóval? Ők a nyilvánvaló nemzetiségi jellegük mellett is elfogadottak voltak az árja elitalakulatban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:41 #9675

• Számvéber Norbert
művésznő írta:
Hát pontosan erről van szó! A zsidókkal szemben a tatár SS-ek nem titokban voltak tatárok, vagy igen? A mandula szemükkel, apró termetükkel, sötétebb bőrszinükkel... Szóval? Ők a nyilvánvaló nemzetiségi jellegük mellett is elfogadottak voltak az árja elitalakulatban?

1944-ben a Waffen-SS már olyan messze volt az \"árja\" elitalakulattól, mint Makó Jeruzsálemtől. A lényeg a folyamatos élőerő-utánpótlás volt (csúnya szó, de így nevezték).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:46 #9678

• művésznő
Annyira viszont sose voltak sz.rban, hogy zsidókkal töltsék fel a létszámot, igaz? (Inkább kipusztították őket, még az emberhiány ellenére is.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:49 #9680

• Számvéber Norbert
művésznő írta:
Annyira viszont sose voltak sz.rban, hogy zsidókkal töltsék fel a létszámot, igaz? (Inkább kipusztították őket, még az emberhiány ellenére is.)

Egyébként az iparosított népirtás a felfoghatatlan borzalma mellett katonailag is negatív volt. Ugyanis igen jelentős vasúti kapacitást kötött le, ami lassította a csapatok átcsoportosítását.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:53 #9684

• művésznő
Csak annak szerettem volna a végére járni, hogy ez az egész fajelmélet mennyire volt következetes a gyakorlatban? Nevezetesen az SS gyakorlatában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 04 14:59 #9685

• Számvéber Norbert
művésznő írta:
Csak annak szerettem volna a végére járni, hogy ez az egész fajelmélet mennyire volt következetes a gyakorlatban? Nevezetesen az SS gyakorlatában.

Az SS-ben vagy a Waffen-SS-ben?
Ahogy közeledett a háború vége, nagyjából 1944 nyarától fogva, a Waffen-SS-ben egyre inkább a potenciális utánpótlást keresték, és magasról tettek a korábban ajnározott fajelméletükre. Egyedül az antiszemitizmussal nem hagytak fel. Ám ott is jelentős számú kivétel ismert. Anyagi haszonszerzés miatt hagyták, hogy sok tehetős zsidó család pénzen vásárolja meg a Svájcba vagy más semleges államba való távozását. A leghíresebb magyarországi eset, amikor az SS rátette a kezét Weiss Manfréd érdekeltségeire.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla