Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 07 18:39 #9963

• koszta
Számvéber Norbert írta:
Nálunk rend van.

Remélem ez nem célzás akar lenni

(Egyébként utolsó privát elkerülte a figyelmedet, vagy direkt nem válaszoltál rá, vagy csak idő kell a válaszoláshoz? )<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-07 19:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 07 18:45 #9964

• Számvéber Norbert
koszta írta:
Számvéber Norbert írta:
Nálunk rend van.

Remélem ez nem célzás akar lenni

(Egyébként utolsó privát elkerülte a figyelmedet, vagy direkt nem válaszoltál rá, vagy csak idő kell a válaszoláshoz? )&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-07 19:40

Nem célzás volt. Itt is rend van.

A privátot olvastam, de csak most válaszoltam rá, mert elfelejtkeztem róla. Bocsánat!

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 07 18:47 #9965

• Számvéber Norbert
Na, egy kis on-topic:

Most fordítom a 12. SS-páncélosezred hadinaplóját a normandiai harcok idejéből. Nem jelent még meg nyomtatásban soha. Nagyon részletes: óránként rögzíti az eseményeket, és MINDEN páncélosukról van benne adat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 07 19:03 #9967

• Tomi222
Az klassz közzétehetnél majd néhány adatot itt is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 08 13:58 #10042

• Zeki
Érdekes lehet.... , minden Harckocsiról van információ.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 09 18:20 #10117

• Bazooka Joe
Norbi a cikkemben az az utolsó kép valóban kétséges sok könyvemben van ábrázolva de az aláírás jobbára mindig más... ezért inkább beraktam végül is minél több kép annál jobb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 13 11:18 #10164

• Ailles da Colon
Ahogy látom az on-topic kísérletből off topic lett. Sebaj.
Mi a véleményetek arról a legendáról, hogy az egyik szent kegytárgy (dárda) a háború első felében Hitlernél volt, azt az SS egyik különítménye őrizte, de a cuccot végül is ellopták. (a legenda szerint éppen akkor fordult meg a háború menete).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 13 14:39 #10170

• Számvéber Norbert
Mi lett off-topic? Valamiről lemaradtam?

Egyébként én úgy tudom, hogy a Szent Lándzsa a háború végéig német (helyesebben birodalmi) terülten volt Bécsben. 1945 tavaszán elszállították onnan, talán az SS, emléekim szerint Nürnberg mellé, ahol amcsi hadizsákmány lett. Azon ment egy ideig a filózás, hogy az amik az eredetit zsákmányolták, vagy az SS korábban már kicserélte egy másolatra, és az eredetit tovább babuzsgatta a IV. Birodalom reményében.

Minden esetre az eredetinek tartott (én most nem mennék bele a tárgy régészeti elemzésébe!) visszakerült Bécsbe. Ma is a Hofsburgban látható.

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-01-13 15:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 13 21:01 #10177

• Ailles da Colon
jaja gondolom lemaradtál...
Egyébként, sok más verzió is napvilágot látott, szóval bárkinek van infója dobja csak beee
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 07:44 #10178

• Számvéber Norbert
Miről maradtam le?
Hallhatnánk valamilyen másik verziót is tőled, ha már felhoztad a témát?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 09:37 #10179

• Ailles da Colon
ja hallhatsz, de röviden már vázoltam...
na egy másik verzió:
A Dárdát az SS egyik különleges egysége őrizte, (ez már magában is rejtélyes). A cucc valóban Nürnberg mellé került, ott őrizték, mígnem a tárgy szőrén szálán eltűnt. Az eset (állítólag) 1942 októberében történt.
A Dárda \&quot;tulajdonsága\&quot;, hogy birtoklója legyőzhetetlenné válik. Hitler hitt ezekben a dolgokban, megrögzötten érdekelte a mágia stb...
No, a dolog érdekessége, hogy nézzük meg az eltűnés idejét... Alig 2 hónap múlva már ott van sztálingrád....
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 11:36 #10183

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
na egy másik verzió:
A Dárdát az SS egyik különleges egysége őrizte, (ez már magában is rejtélyes). A cucc valóban Nürnberg mellé került, ott őrizték, mígnem a tárgy szőrén szálán eltűnt. Az eset (állítólag) 1942 októberében történt.
A Dárda \&quot;tulajdonsága\&quot;, hogy birtoklója legyőzhetetlenné válik. Hitler hitt ezekben a dolgokban, megrögzötten érdekelte a mágia stb...
No, a dolog érdekessége, hogy nézzük meg az eltűnés idejét... Alig 2 hónap múlva már ott van sztálingrád....

Azt hol olvastad, hogy 1942 októberében tűnt el a Lándzsa?
Egyébként Sztálingrád már ott volt előtte is, mert a városért 1942. aug. végén kezdődtek a harcok, a szovjet bekerítés 1942. nov., a kapituláció pedig 1943. január legvége és febr. eleje (két nagyobb katlan volt).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 14:45 #10188

• koszta
Nem hinném, hogy az amerikaiak annyira el akartak volna lopni egy ilyen \&quot;nagyerejű\&quot; lándzsát. Szerintem ők jobban bíztak a hadseregükben, mint ebben a mende-mondában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 14:48 #10192

• Zeki
A vallások témában már valaki írt róla;) a \&quot;lándzsáról\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 15:33 #10198

• Ailles da Colon
Számvéber Norbert írta:
Ailles da Colon írta:
na egy másik verzió:

Azt hol olvastad, hogy 1942 októberében tűnt el a Lándzsa?
Egyébként Sztálingrád már ott volt előtte is, mert a városért 1942. aug. végén kezdődtek a harcok, a szovjet bekerítés 1942. nov., a kapituláció pedig 1943. január legvége és febr. eleje (két nagyobb katlan volt).

Nem a csata kezdetéről beszéltem, kedves mindent jobban tudok úr, hanem a vereségről....
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.26 másodperc
Joomla templates by a4joomla