Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 15:49 #10202

• Számvéber Norbert
Ailles da Colon írta:
Számvéber Norbert írta:
Ailles da Colon írta:
ja hallhatsz, de röviden már vázoltam...
na egy másik verzió:
A Dárdát az SS egyik különleges egysége őrizte, (ez már magában is rejtélyes). A cucc valóban Nürnberg mellé került, ott őrizték, mígnem a tárgy szőrén szálán eltűnt. Az eset (állítólag) 1942 októberében történt.
A Dárda \"tulajdonsága\", hogy birtoklója legyőzhetetlenné válik. Hitler hitt ezekben a dolgokban, megrögzötten érdekelte a mágia stb...
No, a dolog érdekessége, hogy nézzük meg az eltűnés idejét... Alig 2 hónap múlva már ott van sztálingrád....

Azt hol olvastad, hogy 1942 októberében tűnt el a Lándzsa?
Egyébként Sztálingrád már ott volt előtte is, mert a városért 1942. aug. végén kezdődtek a harcok, a szovjet bekerítés 1942. nov., a kapituláció pedig 1943. január legvége és febr. eleje (két nagyobb katlan volt).

Nem a csata kezdetéről beszéltem, kedves mindent jobban tudok úr, hanem a vereségről....

Akkor oda kell írni, hogy \"a sztálingrádi vereség\", kedves mindent megmagyarázok úr! Ami ugyan 1942 októberéhez képest továbbra sem két hónapra rá volt, hanem három és fél-négyre, de ez most hagyjuk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 15:53 #10205

• Ailles da Colon
a tényleges katonai vereseég???
Szerintem tényleg hagyjuk:woohoo:

Ailles da Colon megkérlek, hogy ne használj ennyi animációt egy hozzászólásban.
Köszönöm.

(Az animációk utólag törölve lettek.)
<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-14 17:42
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 16:41 #10214

• koszta
Kérném maradjunk a Számvéber Norbert és a Ailles da Colon kifejezésnél. Nem piszkálódunk!

Úgy gondolom, hogy értelmes hozzászólásokkal is meg lehet vitatni egy ilyen kérdést.
Úgyhogy ellenkérdések helyett inkább próbáljunk meg érvekkel válaszolni, majd utána kérdezni.

Egyébként hozzátenném, hogy Számvéber Úr szakmai tudása valószínűleg elég nagy (mivel a levéltárban dolgozik, így alapból sok dokumentum fut végig a kezén, plusz még hozzájön, hogy író is). De, mint minden ember Ő is hibázhat.

Egyébként ez fordítva is (azaz Ailles da Colon-ra is), csak róla nem tudom mondani, hogy író, vagy levéltáros <br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-01-14 17:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 16:52 #10216

• Ailles da Colon
Bocs, az animációkért:laugh:
Köszönöm a méltató szavakat, igyekszem rászolgálni. Asszem Ezt Számvéber Úr nevébe is mondhatom.. Persze csak ha nem veszi sértésnek
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 18:10 #10221

• Számvéber Norbert
OFF

Tisztelt Uraim!

Szerintem hagyjuk, hogy ki mit csinál egyébként, amikor nem itt pötyög a billentyűzeten. Senki sem tévedhetetlen, ez tökéletesen igaz. Én sem. Ezt már ezer és egyszer kitárgyaltuk itt is. Azonban csak és kizárólag akkor látom értelmét bizonyos témákról való elmélkedésnek, ha a tényeket legalább tiszteletben tartjuk.
Ha valaki nem pontosan fogalmaz vagy valamit eltéveszt (esetleg nem jól tudja), és ezt észre is veszi, ott a \&quot;szerkesztés\&quot; gomb. Ez nem szégyen. Én is nem egyszer használom, ha elírok vagy elnézek valamit.
De az esetleges tévedések belátása helyett egyből a személyeskedés felé kacsingatni nem jó semmire.

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 14 19:04 #10224

• Ailles da Colon
aha. Akkor nézd meg, rengeteget használom én is.. Pl a MAverick rakétás infómat 2 szer is módosítottam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 15 12:41 #10232

• Zeki
Én úgy látom ez mind a Waffen-SS témakörbe íródik, de pont e kínos ügyek elkerülése megtörténhet a \&quot;Dühöngő\&quot; témakörben, de inkább most szólok bele amíg el nem durvul
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 15 14:48 #10233

• Ailles da Colon
Zeki komám, nem dühöngök, csak elmondom, hogy mielőtt ilyesmit leír, nézz meg hányszor szerkesztettem utólag
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 15 14:50 #10234

• koszta
Szerintem nem volt benne személyeskedés, mivel \&quot;Tisztelt Uraim!\&quot; volt a megszólítás.
No de most már elég az off témából, vissza a W-SS-hez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 19 20:12 #10475

• Bazooka Joe
Nekem lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy:

Mely Waffen SS hadosztályok voltak felszerelve ezzel a jellegzetes álcaruhával?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 19 21:38 #10476

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Nekem lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy:

Mely Waffen SS hadosztályok voltak felszerelve ezzel a jellegzetes álcaruhával?

Melyik \&quot;ezzel\&quot;? Volt egy pár fajta:

www.lssah.com/camoflage.htm

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 21 16:18 #10588

• Bazooka Joe
Tudomásom szerint két fajtát különböztettek meg évszakosan, a többi már csak egy kis szín árnyalatbeli eltérés.

Ha már ennyire szőrözünk akkor általánosítva kérdezem, hogy az álcaruhából (Amit a Waffen SS szabadalmaztatott!!!) az első három ss hadosztályon kívül még melyek kaptak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 21 18:12 #10601

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Tudomásom szerint két fajtát különböztettek meg évszakosan, a többi már csak egy kis szín árnyalatbeli eltérés.

Ha már ennyire szőrözünk akkor általánosítva kérdezem, hogy az álcaruhából (Amit a Waffen SS szabadalmaztatott!!!) az első három ss hadosztályon kívül még melyek kaptak?

Ezt MIND a Waffen-SS használta. A Heer-nek más típusú álcaruhái voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 21 18:39 #10604

• Bazooka Joe
Azt tudom, de akkor minden ss hadosztály kapott ilyen álcaruhákat, vagy csak az igazán elitek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 jan. 21 19:39 #10607

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Azt tudom, de akkor minden ss hadosztály kapott ilyen álcaruhákat, vagy csak az igazán elitek?

A legtöbb hadosztály kapott. Az 1-20. számozásúak biztosan. A többi is kapott kisebb-nagyobb mennyiséget, de ezeket már nem egységesen szerelték fel. 1944 közepétől általános szabály volt, hogy nincs szabály: vagyis használtak mindent (zsákmány anyagot is), nem csak az új felállítású alakulatoknak, de a korai felállítású hadosztályok egyenruházatának kiegészítésére is).
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla