Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 21 21:11 #12672

• Bazooka Joe
Na jah persze!

44-ben azért már szaladgáltak jobbfélék is a harcmezőkön! Nem kevered véletlenül össze 40 v. 41-el?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 22 06:34 #12683

• HunBütyök
Nahh ez poénos kép volt, itt éppen SS katonák kiképzése folyik egy első világháborús Renault-Ft17-essel..
A képet érdekesség gyanánt raktam be.
Ez egy első világháborús harckocsi, bár kétségtelen hogy a történelem legtovább használt harkocsijáról van szó.

Állítólag utolsó harci bevetése a 80-as évek végén volt, amikor afgán felkelók a múzeumból elkötöttek egyet és a szovjet megszállókat támadták vele....
Ha ez igaz, akkor elmondhatjuk, hogy 1917 és 1987 között használták az Ft-17-est...

Respect!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 22 06:54 #12686

• koszta
Szép nagy harckocsi
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 22 07:32 #12687

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Nahh ez poénos kép volt, itt éppen SS katonák kiképzése folyik egy első világháborús Renault-Ft17-essel..
A képet érdekesség gyanánt raktam be.
Ez egy első világháborús harckocsi, bár kétségtelen hogy a történelem legtovább használt harkocsijáról van szó.

Állítólag utolsó harci bevetése a 80-as évek végén volt, amikor afgán felkelók a múzeumból elkötöttek egyet és a szovjet megszállókat támadták vele....
Ha ez igaz, akkor elmondhatjuk, hogy 1917 és 1987 között használták az Ft-17-est...

Respect!

Így igaz. Több SS-páncéloszered állománya is ilyen őskövületekkel kapta meg az alapismereteket Franciaországban történt kiképzésük elején.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 22 07:53 #12690

• HunBütyök
Norbi!

Igaz hogy az Ft-17-es volt az első vh legjobb harckocsija?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 feb. 22 08:27 #12692

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Norbi!

Igaz hogy az Ft-17-es volt az első vh legjobb harckocsija?

A legjobbak között volt; már csak a 360 fokban irányozható főfegyverzet miatt is. A forgatható torony akkoriban újdonság volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 09 18:37 #18509

• Bazooka Joe
Kísérletet teszek arra, hogy felélesszem ezt a témát. Remélem ebben majd segítséget kapok Norbi nemsokára megjelenő: SS-páncélosok Normandiában című könyvétől is.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy 1944. június 6-án miért csak a 12. SS, és a 21. páncéloshadosztály volt aktív, ergo miért csak 2 hadosztály indított leghamarabb ellentámadást a szövetségesek ellen?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-09 21:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 09 18:58 #18510

na, látod ez az a kérdés, amire csak a mi professzorunk tudja a választ... am szerintem mert nem volt benzin, nem volt parancs, vagy azt hitték, visszatarthatja a szövetségeseket 2 hadosztály...nem tudom xD
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 07:00 #18519

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Kísérletet teszek arra, hogy felélesszem ezt a témát. Remélem ebben majd segítséget kapok Norbi nemsokára megjelenő: SS-páncélosok Normandiában című könyvétől is.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy 1944. június 6-án miért csak a 12. SS, és a 21. páncéloshadosztály volt aktív, ergo miért csak 2 hadosztály indított leghamarabb ellentámadást a szövetségesek ellen?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-09 21:20

Ez nem annyira bonyolult. Nem kell hozzá professzornak lenni, de még dr.-nek sem. Minden Normandiával foglalkozó könyvben benne van, még a képes albumokban is...
A németek számítottak a szövetséges partraszállásra Franciaországban, de 1944. június 6. előtt nem tudták felderíteni a pontos helyszínt. A németek a Pas de Calais környéki támadást vélték a legvalószínűbbnek. Ezért a rendelkezésre álló páncéloshadosztályok zömét ebben a térségben állomásoztatták. A fennmaradó részt pedig szétszórták Franciaország többi tájegységében. Normandiában a 21. és a 12. SS-páncéloshadosztály állomásozott. Ők voltak tehát június 6-án a legközelebb...
Amikor június 6-án megindult a szövetséges partraszállás, Hitler még nem hitte el, hogy ez a főcsapás, és napokba telt, mire az Észak- és Dél-Franciaországban állomásozó páncélos-seregtesteket végre megindították Normandia felé.

Már ezerszer leírtam, hogy az \&quot;SS-páncélosok Normandiában\&quot; csak a 12. SS-páncélosezreddel foglalkozik, nem az összes német páncélossal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 07:03 #18520

• Számvéber Norbert
Melezor írta:
na, látod ez az a kérdés, amire csak a mi professzorunk tudja a választ...

Igazán hanyagolhatnál már.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 11:18 #18521

nem értelek! komolyan ezt most bóknak/kedvességnek szántam! ne gondolj mindig egyből a rosszra!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 12:15 #18522

• Számvéber Norbert
Melezor írta:
nem értelek! komolyan ezt most bóknak/kedvességnek szántam! ne gondolj mindig egyből a rosszra!

OFF
Ha igazán kedves akarsz lenni, akkor többet velem kapcsolatban nem nyilatkozol meg. Köszönöm.

ON
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 12:50 #18524

• Bazooka Joe
Számvéber Norbert írta:
Már ezerszer leírtam, hogy az \&quot;SS-páncélosok Normandiában\&quot; csak a 12. SS-páncélosezreddel foglalkozik, nem az összes német páncélossal.

Akkor ezt most 1001-re is fölösleges volt leírnod! Én ezt pontosan tudtam, csak gondoltam majd lesznek kérdések a könyvvel kapcsolatban, és azt majd akár itt is fel lehetne tenni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 13:01 #18525

• Bazooka Joe
Tudna valaki segíteni, hogy hol találhatok megbízható információkat az Interneten az 501. SS-nehézpáncélos-osztály magyarországi harcairól?
(Norbi előre mondom, hogy nincs időm a Hadtörténeti Könyvtárba elmenni! )
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 13:53 #18526

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Tudna valaki segíteni, hogy hol találhatok megbízható információkat az Interneten az 501. SS-nehézpáncélos-osztály magyarországi harcairól?
(Norbi előre mondom, hogy nincs időm a Hadtörténeti Könyvtárba elmenni! )

A guglit sincs időd használni?
Zum Beispiel:
mek.niif.hu/05000/05002/html/index.htm
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.24 másodperc
Joomla templates by a4joomla