Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 10 16:05 #18536

• Bazooka Joe
Arra még talán akad... Mindenesetre köszönöm a segítséget, de tudtam, hogy nem fogom megúszni csipkelődés nélkül! (De ezt nem rossz értelemben mondom.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 11 14:11 #18547

• Bazooka Joe
Egyébként Norbi, a Panzerkeil nevű oldalon található információkat mennyire találod pontosnak - hitelesnek? Most nem csak az 501. SS-nehézpáncélos-osztály történetével kapcsolatban kérdezem ezt, hanem úgy általánosságban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 12 06:32 #18549

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Egyébként Norbi, a Panzerkeil nevű oldalon található információkat mennyire találod pontosnak - hitelesnek? Most nem csak az 501. SS-nehézpáncélos-osztály történetével kapcsolatban kérdezem ezt, hanem úgy általánosságban.

Amennyiben a magyar nyelvű Panzerkeil-ra gondolsz, akkor a válaszom az, hogy meglehetősen nagy mértékben másolják, illetve fordítják szó szerint a magas színvonalú külföldi honlapokat (Achtung Panzer, Axishistory, Panzer-Archiv, stb.). Így néhány kivételtől eltekintve, tartalmi szempontból megbízható. Aki tud angolul és/vagy németül, inkább először az eredeti honlapokat olvassa és akkor lesz összehasonlítási alapja...

Üdv
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 12 07:10 #18550

• HunBütyök
Ezeket a honlapokat én is nagyon szeretem. tele van sok érdekes információval, sőt olyan dolgokkal is, amiket máshol nem látni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 12 09:10 #18552

• Bazooka Joe
Köszi a felvilágosítást most már nagyobb bizalommal olvasom. Az Achtung Panzer, és a Panzer-Archiv nevű oldalakon még nem jártam, de azokra is elbarangolok, ha már ajánlottad.

A következő kérdésem az lenne, hogy a W-SS-ben a kiképzés alatt kaptak-e nagyobb hangsúlyt a fizikailag megterhelő gyakorlatok, vagy az ideológiai nevelést részesítették-e előnyben.

A másik, hogy keményebb volt-e a kiképzés mint a Heeren belül?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-12 11:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 12 13:04 #18557

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Köszi a felvilágosítást most már nagyobb bizalommal olvasom. Az Achtung Panzer, és a Panzer-Archiv nevű oldalakon még nem jártam, de azokra is elbarangolok, ha már ajánlottad.

A következő kérdésem az lenne, hogy a W-SS-ben a kiképzés alatt kaptak-e nagyobb hangsúlyt a fizikailag megterhelő gyakorlatok, vagy az ideológiai nevelést részesítették-e előnyben.

A másik, hogy keményebb volt-e a kiképzés mint a Heeren belül?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-09-12 11:20

1943 végéig a W-SS-ben kb. 25-30 százalékkal több sportfoglalkozás volt a kiképzési tervben, mint a Heer-ben. Utána erre már nem volt idő, mert gyorsan kellett az utánpótlás.
A W-SS-t is a Heer szabályzatai alapján képezték ki.
Ideológiai oktatás, ahogy akkor nevezték, \&quot;világnézeti\&quot; oktatás volt a W-SS-ben a háború végéig, de 1943 közepétől már nem nagyon vették komolyan, mert kellett az idő a harcászati ismeretek készségszintű begyakoroltatásához.

Ez a kemény kiképzés nagyon relatív. Egy 1944-ben behívott SS-gránátost biztosan nem képeztek ki olyan alaposan, mint egy 1942-ben kiképzett Luftwaffe ejtőernyőst vagy egy Heer-beli páncélgránátost 1941-ben...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 12 13:21 #18559

• Bazooka Joe
Köszi. A következő kérdésem az lenne , hogy:

a kurszki ütközetben az 1.-2.-3. SS-pc.gr. hadosztályok miért alkalmazták ezeket a jelzéseket a járműveiken: I-II-III, a megszokott egységjelzéseik helyett?
És meddig alkalmazták ezeket a \&quot;különleges\&quot;, eltérő jelzéseket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 13 18:12 #18608

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Köszi. A következő kérdésem az lenne , hogy:

a kurszki ütközetben az 1.-2.-3. SS-pc.gr. hadosztályok miért alkalmazták ezeket a jelzéseket a járműveiken: I-II-III, a megszokott egységjelzéseik helyett?
És meddig alkalmazták ezeket a \&quot;különleges\&quot;, eltérő jelzéseket?

A kurszki kiszögellés elleni támadásra készülve a németek nem akarták, hogy a szovjet felderítés pontosan be tudja azonosítani a páncéloshadosztályokat. Ezért a W-SS három páncélgránátos-hadosztályának és a Heer három páncéloshadosztályának alakra nagyon hasonló harcászati azonosító jelzéseket osztottak ki.

Az 1. SS-pcgr. ho. és a 7. páncéloshadosztály, a 2. SS-pcgr. ho. és 19. páncéloshadosztály, valamint a 3. SS-pcgr. ho. és a 6. páncéloshadosztály páronként ugyanazt a jelet festették fel.
A 2. és 3. SS-pc.gr. ho. 1943 őszén még használta ezeket a jeleket, a többiek tudomásom szerint már nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 szep. 14 12:41 #18621

• Bazooka Joe
Érdekes. És a magyarországi harcok alatt ezt alkalmazták? Én úgy tudom, hogy nem... álnév, mandzsettaszalag levétele stb... Szóval, hogy a hazai harcokban miért kellett még elővigyázatosabbnak lenni e téren?

+ annak ellenére, hogy így vigyáztak kilétükre, nem volt a németek között kavarodás, az egyes egységek azonosítása végett?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 25 16:28 #19848

ajánlom figyelmetekbe
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 26 09:13 #19877

Ezt már én is láttam!
Nem rossz videó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 27 14:38 #19917

• Számvéber Norbert
panzer2 írta:
ajánlom figyelmetekbe

Az \&quot;Erika\&quot; nem volt SS-induló...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 27 17:07 #19929

• HunBütyök
Igen, ezt én is tudtam. Van eg yjóbarátom akinek van eg yfúvós zenekara és a námet kisebbségek rendezvényén is szokták ezt nymni. Ez olyan katonadal, mint nálunk az \&quot;ugye gondlsz néha rám\&quot; vagy a \&quot;32-es baka vagyok én\&quot;.
Nagyon szeretem az indulókat meg a katonadalokat.
Amúgy volt magyar verziója is, aminek címe Rózsika volt.

Ja és a mai németek is imádják ezt a dalt ha haverék zúzzák fúvósokon!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-10-27 18:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 27 18:51 #19953

• Bazooka Joe
Ma láttam a Terror Házában egy olyan SS egyenruhát aminek a karszalagján nem volt szöveg, csak egy 6-os szám... ez hiba, vagy valóban használták így is?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-10-27 19:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen-SS 2009 okt. 28 16:08 #20002

Maradjunk annyiban, hogy a legtöbb német nagyon kerüli a témát...

Joe: Tuti SS egyenruha volt?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.30 másodperc
Joomla templates by a4joomla