Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 13 21:05 #22442

az ss nek hiába voltak jobb és elszántabb katonái ez előb felsoroltak miatt nem nyerhettek
nowa stolarka okienna
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 14 15:28 #22489

• koszta
Bazooka Joe írta:
Kérhetném, hogy térjünk vissza a témára?!

Igen, méghozzá erőteljesen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 14 20:00 #22569

Jó hogy van egy ilyen téma mind két papám német katona volt az egyikük pedig az ss-ben szolgált
Volt olyan csata amelyben szerepelt a Leibstandarte Adolf Hitler hadosztály és még nem beszéltétek ki kelő mértékben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 15:13 #22658

• Bazooka Joe
Én már annak is örülök, ha már beszélhetünk róla. Vess fel egyet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 15:38 #22662

pl
A balkánon. A Leibstanderte előtt rakta le a fegyvert a 16 görög hadosztály
A hogy a papám mesélte ez akoriban Nagy siker volt.
Vagy ott volt a keleti front ahol umanyi katlanben meg találhatjuk a nevét vagy 1944 júniusában a normandiai hídfő ellen vonult.
Végülis néhány kisebb egysége tuvább harcolt egészen a háború végéig
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 17:26 #22689

• Bazooka Joe
Valóban a görögo.-i kaland nagy siker volt a Leibstandarte számára, holott akkoriban csak egy gépkocsizó megerősített egység - talán ezredméretű lehetett.

1945-re amúgy az 1. SS-páncéloshadosztály kb 1600 főre zsugorodott.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-12-15 18:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 18:39 #22695

Ez is meg muttata hogy milyen elszántak csodálom hogy a töbi ss hadosztályt sem övezték eleinte dicső harsonák meg küztöttek a tisztek meg becsüléséért
Ha jól tudom akor a Leibstanderte nevéhez elégsok atrocitás fűződik és azsem volt semmi amikor hitler meg akarta őket szégyeníteni mert nem sikerült azthiszem a tavaszi ébredés hadjátban győzniük
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 19:22 #22703

• Bazooka Joe
A 2. SS-hadosztály is kimagasló eredményeket mutatott fel. Sőt még fel is múlta a LSSAH-t.

Valóban Hitler a Tavaszi Ébredés (Frühlingserwachen) hadművelet kudarca után kiadta azt a parancsot, hogy a LSSAH, a Das Reich, a Totenkopf, és a Hohentstaufen hadosztályok katonái távolítsák el a mandzsettaszalagjaikat. Ez a parancs tul. képpen értelmetlen volt mivel a 6. SS-páncéloshadsereg katonái Mo.-ra érkezésükkor az álcázás miatt amúgy is már eltávolították mandzsettaszalagjaikat.

A válaszlépésről számos legenda született.

Lehet, hogy Dietrich levágta saját arany karszalagját.

Lehet hogy a LSSAH tisztjei felküldtek Hitlernek egy éjjeliedényben egy halotti kezet ami egy mandzsettaszalagot markol + saját szalagjaikat, és az egészet körbetekerték a 17. &amp;#8222;Götz von Berlichingen&amp;#8221; SS-páncélgránátos hadosztály mandzsettaszalagjával, mivel a középkorban élő Götz von Berlichingen egyszer azt mondta a bambergi püspöknek: \&quot;Nyald ki a seggem!\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 19:38 #22705

Mindenesetre kemény hogy valaki az egész háborút végig harcolja a legvéreseb legkeményeb front szakaszokon hiszen az ss katonáit mindig ilyen helyekre küldték
és ráadásul mindent túl is éljen:whistle:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 19:54 #22707

• Bazooka Joe
Hát igencsak ritka. Amúgy volt jónéhány Heer hadosztály is amik megjártak több frontot, és hasonlóan vitézül küzdöttek mint a Waffen-SS hadosztályai. Őket se becsüljétek le!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 19:57 #22708

• HunBütyök
Na és a francia SS a Charlemagne Radomsylnél?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 19:59 #22711

Hát igen voltak a wermachtban is voltak olyan egységek amelyek szép teljesítményt nyújott de akor is az elit elitje az ss volt legalábbis szerintem
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 20:01 #22714

Nekem a DAS REICH 2. SS Páncélos Hadosztály;) a kedvencem azok ám a tökös fiuk
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 20:02 #22715

Nem tudom szerintem nagyon nehéz lehetne kiválasztani a legeslegjobbat persze az már ember fügő hogy kinek melyik ss hadosztály nyerte el a teccését teteivel vagy eredményeivel
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 15 20:05 #22717

• HunBütyök
Nekem természetsen minden a világháborúban szogáló alakulat tetszik, illetv eérdekes. Nem csak az SS. valahogy úgy vagyok velük, mint a járművekkel. Mindnegyikben van valami izgalmas. Éppúgy hatalmas arcok voltak az amcsi japánok, vagy az SS kozákok.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.37 másodperc
Joomla templates by a4joomla