Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 10:22 #23960

Monco írta:
Ő Werner Goldberg:
Félzsidó volt. Pár név még: Hermann Aub, Erhald Milch...etc. Zsidók ill. félzsidók.

Azért annyira ...etc nem lehetne folytatni a sort szerintem. Milch a Luftwaffenál volt, a Gestapotól Göring mentette meg. A Luftwaffe sem az SS, se Werner Goldberg se SS. Nem hiszem hogy átjuthattak volna a szűrőn, mások a muszlimok, kozákok, indiaiak, de zsidók nem hiszem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 10:51 #23962

portillo írta:
Monco írta:
Ő Werner Goldberg:
Félzsidó volt. Pár név még: Hermann Aub, Erhald Milch...etc. Zsidók ill. félzsidók.

Azért annyira ...etc nem lehetne folytatni a sort szerintem. Milch a Luftwaffenál volt, a Gestapotól Göring mentette meg. A Luftwaffe sem az SS, se Werner Goldberg se SS. Nem hiszem hogy átjuthattak volna a szűrőn, mások a muszlimok, kozákok, indiaiak, de zsidók nem hiszem.

Igen, igazad van. Elkanyarodtam a témától. Az SS-ről van szó, nem a Wehrmachtról. Mindazonáltal nem tartom kizártnak, hogy egy-két zsidó szolgált az SS-ben, még ha nem is kapkodtak értük.

Heydrich például magas rangú SS tiszt volt. Mende-mondák szerint zsidó származású.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 11:24 #23964

Monco írta:
Hansen!

Milyen lapokra gondolsz? Akit belsőellenségnek minősítettek, annak irány volt valamelyik munkatábor. Akit nem, az maradt és élte az életét. Ezzel tisztában volt a közvélemény is.

Ha a \"nagy megsemmisítésre\" meg \"faji tisztogatásra\" meg egyéb ilyen sci-fi elemekre gondolsz...Nos, a húsvéti nyuszi is létezik egyesek szerint.

Köszi a nagyarcú kioktatásból nem kérek.... Azt meg kérlek meséld el, honnan tudod, hogy mivel volt tisztában a közvélemény?? Netán ott voltál? Szerintem nem.
Kb egy éve gyűjtöm a korabeli német újságokat. Az ezekben található cikkeket összehasonlítva a mai nézetekkel érdekes dolgokat lehet gondolni...

Egyébként meg maradjunk az SS-nél.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 11:43 #23966

Monco írta:
Hansen!

Egyáltalán nem akartam veled lekicsinylő lenni, elnézést, ha te annak vetted.

Te amúgy honnan tudod, hogy mivel NEM volt tisztában a közvélemény? Netán te is ott voltál? Ez nem érv.

Vagy azt akarod mondani, hogy a gettókat ill. a deportálásokat a nép bekötött szemmel látta? Kétlem.

Az újságokat pont ezért írtam. Van már kb 20db 1941-es a legkorábbi és 1944-es a legkésőbbi. Egyikben sem látsz zsidóellenes uszításokat, semmi ilyet a témával kapcsolatban.

Igaz, nem érv, de míg te azt írtad, hogy a közvélemény bizos tudta, én azt írtam, hogy nem tudhatjuk mit tudtak....

Nem akartál lekicsinylően írni? Hehe, akkor minek a \"húsvéti nyúszi is létezik\" rizsa? Inkább hagyjuk:pinch:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 12:23 #23969

Minden esetre semmisem igazolja hogy zsidók harcoltak volna az ss-ben
Lehet érveket fel sorakoztatni hogy miért nem vagy hogy igen ez is örök rejtény marad mint sokmás dolog a 2.világháborúban
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 12:38 #23970

Szeretnék több dologra (is) reagálni, mint abszolút újonc (az oldalon)!

Az első; A fórumban kicsit visszaolvasva azt vettem észre, hogy egy helyütt arról \"folyt\" a vita, vajon zsidók lehettek-e az SS tagjai. Jelentem nem lehettek, ugyanis Hitler szigorú vizsgálatoknak tette ki az SS kötelékébe jelentkező férfiakat. Már korábban megkezdődött az ária faj ismertető jeleinek vizsgálata, ami abból állt, hogy magasságot mértek, koponya térfogatot mértek, és a többi... A SS-nél három vagy négy generációra visszamenőleg bizonyítani kellet, hogy a családfában nincsenek zsidók, s ha ezt nem sikerült, nemcsak a pártból zárták ki őket, de munkatáborba is kerültek.
Gondolom ilyet már említeni se kell, hogy \"az ária faj büszke tagja\": 180 cm magas, szőke, kék szemű, családjában nem lehetnek zsidók...

A második; Annak ellenére, hogy a korai média igyekezett eltusolni, a zsidókkal való bánásmódot, valamint az \"alsóbbrendű faj\" megsemmisítését, sokan tudhattak arról, hogy mi történt a háttérben. Véleményem szerint inkább csak a félelem miatt tagadták le, hogy tudtak volna róla.

Ez persze csak vélemény, de nem tartom valószínűnek, hogy a német nép, nem érzete volna az égett hús szagot, vagy nem vette volna ézre a levegőben szálingózó pernyét (amit a krematóriumokból fújt el a szél). A sárga csillag és a gettók meg \"természetesen\" mindenütt része volt a zsidók elnyomásának, jogfosztásának, valamint (végsősoron) az életüktől való megfosztásnak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 26 16:23 #23978

Monco írta:
Tehát szerinted a hitleri Németországban senki nem tudott a zsidókat korlátozó intézkedésekről, pusztán azért, mert van pár régi újságod, amiben nem találtál semmi ilyet?

A sárga csillag viselete és a gettók tehát fel se tűntek az embereknek, mert nem írt róla a sajtó? Melyik sajtó különben? A Völkischer Beobachter nem hiszem, hogy véka alá rejtette volna a véleményét a zsidókról, ugyanúgy, ahogy itthon a Magyarság Útja vagy a Pesti Újság nevű nyilas lapok sem. (Nekem is vannak régi újságreprodukcióim).

Amúgy nem vág témába, amin vitázunk, tehát tényleg fejezzük be.

A húsvéti nyuszi létezésével csupán analógiát vontam bizonyos dolgok között, nem a Te szellemi képességeidet kérdőjeleztem meg.

Az újságot csak egy példának írtam. Die Wehrmacht-om van, néhány Erika-m és Signal magazinom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 13:51 #24013

Hol is harcolt a Hubgária SS-gránátos hadosztály?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 15:17 #24017

zsen1 írta:
Hol is harcolt a Hubgária SS-gránátos hadosztály?

Voltak Lengyelországban, harcoltak itthon és Dél-Németországban.

Barátod a google!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 16:22 #24018

köszi hansen
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 16:55 #24020

Magyarországon hol? és mikor? a Tavaszi Ébredés hadműveletben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 19:06 #24026

Voltak zsidók az SSben, én sem gondoltam volna. A neve: Eleke Scherwitz 33ban csatlakozott az SShez,Lettországban, Riga melletti koncentrációs tábor vezetője.
angolul sztori erről:http://www.baltictimes.com/news/articles/12402/

Bizarrnak tényleg bizarr.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 27 20:40 #24027

portillo írta:
Voltak zsidók az SSben, én sem gondoltam volna. A neve: Eleke Scherwitz 33ban csatlakozott az SShez,Lettországban, Riga melletti koncentrációs tábor vezetője.
angolul sztori erről:http://www.baltictimes.com/news/articles/12402/

Bizarrnak tényleg bizarr.

Én gondoltam hiszen én hoztam szóba
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 29 09:22 #24061

Na beszélgessünk az SS-ről légyszíves hagyjuk a faji nézeteket.

Kinek ki a \"kedvenc\" és miért? Persze SS-en belül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 29 09:34 #24066

Hansen!

Nekem a Leibstandarte! Neked?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.34 másodperc
Joomla templates by a4joomla