Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 07:57 #24199

• Bazooka Joe
Tényleg ha már a tőröknél tartunk, lenne 2 kérdésem:

A Ryan Közlegényben az a Waffen-SS katona aki a vége felé leszúrja Mellish közlegényt az egy ilyen kést használt, vagy a Mellishnél lévőt amit Omaha Beach-en szerzett meg egy Hitlerjugend katonától?

És még 1: szerintetek ugyanaz a katona szúrta le Mellish-t, mint aki kezelte az MG-42-est a radarállásnál (Egyébként ő lőtte le Miller Századost is, de azt már szerintem mindenki tudja, ezért nem ezt kérdezem! )? Ja és ennél ne tessék csalni, hogy megnézzük a filmet! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-12-30 08:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 08:12 #24204

Bazooka Joe írta:
Nekem még nincs, bár egy tőrnek (amiben ott a Meine Ehre heißt Treue felirat) azért örülnék.

Másolatot már elég jó áron kapni. Eredetit viszont szerintem nem sok magyar fizetésből élő engedhet meg (én meg csak eredeti dolgokat gyűjtök tehát ilyenem soha nem lesz...).

A képen látható potom 7400 dollár...
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 08:13 #24205

Azért egy ilyen SS kard sem csúnya....:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 08:18 #24206

Bazooka Joe írta:
Tényleg ha már a tőröknél tartunk, lenne 2 kérdésem:

A Ryan Közlegényben az a Waffen-SS katona aki a vége felé leszúrja Mellish közlegényt az egy ilyen kést használt, vagy a Mellishnél lévőt amit Omaha Beach-en szerzett meg egy Hitlerjugend katonától?

És még 1: szerintetek ugyanaz a katona szúrta le Mellish-t, mint aki kezelte az MG-42-est a radarállásnál (Egyébként ő lőtte le Miller Századost is, de azt már szerintem mindenki tudja, ezért nem ezt kérdezem! )? Ja és ennél ne tessék csalni, hogy megnézzük a filmet! &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-12-30 08:57

Az egy amerikai M1 garandhoz való bajonett. Látszik a kerek rész rajta, aminek a segítségével \&quot;felhúzták\&quot; a puska csövére.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 20:34 #24296

Amit pedig valaki írt, az nekem csak most megtekintés után tűnt fel: aki leszúrja az SS tag (persze ugye csak az tehet ilyen alávaló gonoszságot... ccccc).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 30 20:48 #24298

Zeki írta:
Ja, igen elengedték aztán ő hálából, jön a késsel és leszúrja

Így szokott ez lenni ha Nem mi ütünk először akor majd ütnek ők
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 31 08:26 #24315

• Bazooka Joe
Igen emiatt még furcsább az amúgy is elképzelhetetlen helyzet Upham tizedes és a Waffen-SS katona között...

Hát igen Spielberg nagyon ért a rendezéshez, a kamerázáshoz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 31 15:30 #24353

portillo írta:
Bazooka Joe írta:
panzer2 írta:
Sajnos Steven Spielberg világ egyik legjobb rendezője de itt nagyon be állitják a németeket hogy milyen gonoszak:sick:

Különben egy hasonló témájú film se jöhetne ki. Mindegyikben megtalálható ha akár egy másodpercre is ez a fajta dolog.

Legjobban ez az Ellenség a kapuknál filmben jött ki szerintem, ott eltúlozták az egészet. Ha megfigyelitek a németeket hogy ábrázolják... Az egyszerű bakákat is mint valami 120kgos hízók: Egy jelenetben, amikor őrt állnak egy bódénál, + amikor Zajcev bemér egy közkatonát, és azt mondja nem éri meg felhagyni a pozicióját egy közkatonáért. + A fejenlőtt leöltözött Wehrmach offizier, aki zuhanyzásra készülődött... Nem tudom ez a rendező, utánanéztem valami francia manus, látott e korabeli fényképeket a Wehrmacht egységekről?? Fel se vették volna a dicső német hadseregbe ennyi túlsúllyal, katonáskodás közben meg nem fog meghízni főleg nem Sztálingrádban. Ja meg alapból König, a gyerekgyilkos német... Visszatérve a témához, mellesleg SS Standartenführer, közben meg az SS Sztálingrád közelében sem volt.

Nono, azért nem volt mindenki nádszál. Egyik kedvenc katonám sem:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 31 16:58 #24363

Igen azért volt a németeknél telt katona
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 31 17:59 #24370

Én sem emlékszem, hogy König őrnagy SS lett volna. Azt pedig tegyük hozzá, hogy nem létező személyről van szó, a mai napig nem találtak rá bizonyítékot, hogy hasonló helyzet állt volna fent, és ha valakit küldtek is Zajcev-re, azt nem Könignek hívták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2009 dec. 31 18:29 #24373

Igen azért volt a németeknél telt katona

Nem... egyse volt. Mindenki fess árja, tökéletes arc sportos alkat. De nem ezt mondtam hogy nem voltak kövérek hanem hogy a film szerint a Wehrmacht katonái egy dagitáborból szökött alakulatféleség. De mindegy hagyjuk, én veszek el a részletekben lehet...

Nem is tudom honnan vettem hogy König SS volt, de utánanéztem az eredeti, a könyvben ami alapján a film készült König SS Standartenführer... Na jól emlékeztem.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2009-12-31 19:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 01 11:44 #24393

Hansen írta:
Én sem emlékszem, hogy König őrnagy SS lett volna. Azt pedig tegyük hozzá, hogy nem létező személyről van szó, a mai napig nem találtak rá bizonyítékot, hogy hasonló helyzet állt volna fent, és ha valakit küldtek is Zajcev-re, azt nem Könignek hívták.

Küldtek Zajzevre mesterlövészt. Heinz Thorwald ezredest. Őt a fiomben is látható sisak kidugós trükkel kapta le Zajzev.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 01 13:22 #24400

Jagdpanther írta:
Hansen írta:

Küldtek Zajzevre mesterlövészt. Heinz Thorwald ezredest. Őt a fiomben is látható sisak kidugós trükkel kapta le Zajzev.

Ezt egy külföldi weblap alapján fordították magyarra:

\&quot;LEGENDA

A német hadvezetést aggasztotta az orosz lövészek hatékonysága, és állítólag egy német mesterlövészt, Heinz Thorvaldot, az SS zosseni kiképzőiskolájának vezetőjét hívták Sztálingrádba, hogy vadássza le Zajcevet, aki erről a tervről maga is tudomást szerzett. A két katona négy napig próbálkozott a másik megölésével, végül Zajcev járt sikerrel. A történet szerint egymáshoz közeli leshelyeken feküdtek, de nem tudták, hol van a másik. Először Thorvald próbálkozott egy lövészcsellel, ásóval egy sisakot emelt ki a rejtekből hogy rálőve Zajcev felfedje a pozícióját, de az nem ugrott be. Végül, 2 nap várakozás után Zajcev ismételte meg a trükköt, ezúttal egy kesztyűvel. A fáradt Thorvald tüzelt, Zajcev társa pedig hangosan jajgatni kezdett, mintha eltalálták volna. Thorvald nem tudta, hogy ketten vannak, kidugta a fejét a fedezékből, Zajcev pedig homlokon lőtte.

Elképzelhető, hogy ezt a történetet propagandacélból terjesztették, és emiatt került Zajcev emlékirataiba, mert a német hadsereg nem tartott nyilván Heinz Thorvald nevű mesterlövészt. Valószínűleg ez a párbaj nem, vagy nem így történt meg, inkább Zajcev és egy ügyes német lövész vadászhattak egymásra.\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 01 18:22 #24413

Épp ezt mondom semmi bizonyítékok nincsenek,König meg Thorvald felől,a kilőttek számát tekintve se. Lehet Zajtsev még az áldozatai felét se lőtte ki. Bizonyítani már úgyse lehet, semmit sem. Ha volt olyan őrült hogy lekapott egy tisztet, aztán odakúszott a német vonalhoz és lekapta a dögcéduláját... 200 egynéhány alkalommal. Nincs annyi apród a világon, váltogathatta bőven őket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 01 19:44 #24423

• Bazooka Joe
Itt a történet, angolul:

www.snipersparadise.com/history/vasili.htm

De szerintem ez máig tisztázatlan maradt... és talán így is van rendjén. <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-01 20:45
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.33 másodperc
Joomla templates by a4joomla