Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 01 21:18 #24429

Így igaz. Nem kell mindenről lerántani a leplet, maradjon némi titokzatos hangulat is. És tegyük hozzá, hogy a propaganda a mai napig sem hagyja sok dologról kiderülni az igazat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 02 11:28 #24442

Személyes vélemények érdekelnének ha úgytetszik akor közvélemény kutatás Theodor Wisch-ről
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 02 18:36 #24478

• HunBütyök
Viszont volt két német mesterlövész, akik Budapesten a hamzsabégi út tájékán, kelenföldön, a vasúti töltésnél vagy 200 szovjetet puffantottak le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 02 19:05 #24488

• Bazooka Joe
Még nem hallottam erről az esetről, de hihetőnek tűnik, mivel Budapestet 2. Sztálingrádnak hívták akkoriban... Vagyis Budapest erőd, szétlőtt romos épületek, házról házra folyó küzdelem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 04 07:54 #24571

Szetem igazad van csak a közepe nem értelmes
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 04 15:51 #24595

• koszta
Vallás témába kérném ezt megbeszélni. Itt Waffen-SS a téma. Köszönöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 04 19:17 #24631

• Bazooka Joe
Ki hallott már a Führer Begleit Brigade / Führert Kísérő Brigád-ról? <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-04 20:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 04 20:34 #24652

Bazooka Joe kérlek mesélyróla
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 06 20:34 #24858

• Bazooka Joe
Nos a Führerbegleitbattalion-t még a Leibstandarteból kiválogatott emberek alkották. Ám amikor 1942. márc. 3.-án létrehozták a Großdeutschland Gyalogezredet abból is létrehoztak egy egységet a neve Führergrenadierabteilung lett.

Végül is a GD hadosztály eme gépesített zászlóalja, később brigádja, hadosztálya látta el a Führer védelmét. Természetesen ebből is csak max. 100 ember. Az egységet egyébiránt bevetették Fro.-i ill. a K-európai hadjáratokban, továbbá részt vett az ardenneki offenzívában is.

Na tudom, hogy ez elég kusza történet, úgyhogy megadom az elérési címét, hogy ott hátha jobban átlátjátok.

en.wikipedia.org/wiki/F%C3%BChrer_Begleit_Brigade
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 06 21:09 #24859

te is tökéletesen elmondtad én legalábis megértetem
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 06 21:17 #24860

http://www.vatera.hu/ss_nordland_dogcedula_159132811.html

Valaki 7000Ft-ért vette meg ezt az aludarabot? Palimadárka.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 07 14:32 #24891

Ha választhatok akor ki volt a legjobb 3 ss parancsnok az egész háborút öszevéve?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 09:00 #24957

Teodor Ecke nincs 3 bocsi
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 09:44 #24962

• Oberstgruppenführer
Szerintem a három legjobb parancsnok:
1. Paul Hausser
2.:Kurt Meyer
3.:Jochen Peiper

Épp most olvasgattam Peiperről és érdekes dolgokra találtam. A \&quot;Malmedy-mészárlás\&quot; máig nem tisztázott körülményeiről a helyszínen 72 halott amerikai katonát találtak fegyverek nélkül tövábbi 12-őt fegyverrel a kezében kicsit odébb a 72-től. Peiper elmondása szerint nem emlékezett milyen egységeket hagyott hátra őrizni a 72 foglyot mivel késésben volt a hadműveleti tervhez képest és ezért nem nagyon foglalkozott a foglyokkal.

1944.december 17-én vasárnap az amerikai 285. tábori tüzér megfigyelő zászlóalj \&quot;B\&quot; ütege Malmedy érintésével St. Vithbe igyekezett. 12 óra körül a kb 30 járműből álló oszlop elindult Malmedyből és a Baugnez-i útkereszteződésnél beleütköztek a Peiper harccsoport elővédjébe amelyet Josef Diefenthal SS-Sturmbannführer vezetett. 2 Német Panzer IV-es tüzetnyitott az emrikai oszlopra az amerikaiak leugráltak a teherautókról és egy rövid elkeseredett tűzharc után megadták magukat (72-fő fogoly ). Peiper sürgette Diefenthalt, hogy ne törődjön a foglyokkal csak nyomuljon előre ezért Diefenthal átadta a mögötte érkező Pötske vezette 1.páncéloszászlóaljnak őket és tovább indult. Pötske sem akart időt veszíteni így egy sérült párducot és egy lövészpáncélost hátrahagyva ő is tovább haladt.

Az amerikaiak látva, hogy mennyire nem törődnek velük úgy döntöttek, hogy megpróbálják elérni a közeli erdőt és futásnak eredtek. A lövészpáncélos géppuskása Georg Fleps ekkor utánuk lőtt mire a lövészpáncélos parancsnoka Dörr SS-Oberscharführer is tüzet nyitott erre a többi katona is és így mire elérték az erdőt 17 amerikai maradt életben. Peiper mire odaérkezett már csak a hullák voltak ott és nem is törődött velük nyomult tovább.

A Nürnbergi perek során 70 vádlottat állítottak elő Malmedy kapcsán és megfélemlítésekkel fenyegetésekkel fenyítésekkel rábírták őket, hogy bevallják a mészárlást 30 embert ítéltek halálra de egy amrikai jogász közbenjárása és adatgyűjtése megmentette őket VIllis Everett perújrafelvételt kért ahol ekkor már megfélemlítések és Gestapo/NKVD módszerek nélkül zajlott a tárgyalás és mindenkit felmentettek.

Erre a Halál 50 órája miatt mindenki azt hiszi, hogy kitervelt tömegmészárlás volt hasznos dolog ez a hollywood olyan tudatmódosító hatása van jobb mint a drogok többsége.

Erről mi a véleméynetek volt Malmedy vagy nem? Vagy ez mind hazugság lenne?<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-08 10:45
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 11:23 #24964

• Bazooka Joe
Szerintem mint König őrnagy jelenléte - ottléte Sztálingrádban, ez az eset is rejtély fog maradni.

A Waffen-SS-re már így is elég sok minden ráhúztak. Volt ami alaptalan volt és volt ami nem. Még ha sikerül is ezt a történetet tisztázni és esetleg bebizonyosodna a mészárlás alaptalansága, még akkor sem lenne jobb a megítélésük.

Az én 3-om: Wilhelm Bittrich, Theodor Eicke, Fritz Witt. De, hogy ha hadosztályparancsnoknál magasabb rendfokozatú személyt kéne megneveznem akkor egyértelműen Paul Hausser (sokkal inkább, mint Josef Dietrich).<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-08 12:40
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.34 másodperc
Joomla templates by a4joomla