Szerintem a három legjobb parancsnok:
1.
Paul Hausser
2.:Kurt Meyer
3.:Jochen Peiper
Épp most olvasgattam Peiperről és érdekes dolgokra találtam. A \"Malmedy-mészárlás\" máig nem tisztázott körülményeiről a helyszínen 72 halott amerikai katonát találtak fegyverek nélkül tövábbi 12-őt fegyverrel a kezében kicsit odébb a 72-től. Peiper elmondása szerint nem emlékezett milyen egységeket hagyott hátra őrizni a 72 foglyot mivel késésben volt a hadműveleti tervhez képest és ezért nem nagyon foglalkozott a foglyokkal.
1944.december 17-én vasárnap az amerikai 285. tábori tüzér megfigyelő zászlóalj \"B\" ütege Malmedy érintésével St. Vithbe igyekezett. 12 óra körül a kb 30 járműből álló oszlop elindult Malmedyből és a Baugnez-i útkereszteződésnél beleütköztek a Peiper harccsoport elővédjébe amelyet Josef Diefenthal SS-Sturmbannführer vezetett. 2 Német Panzer IV-es tüzetnyitott az emrikai oszlopra az amerikaiak leugráltak a teherautókról és egy rövid elkeseredett tűzharc után megadták magukat (72-fő fogoly ). Peiper sürgette Diefenthalt, hogy ne törődjön a foglyokkal csak nyomuljon előre ezért Diefenthal átadta a mögötte érkező Pötske vezette 1.páncéloszászlóaljnak őket és tovább indult. Pötske sem akart időt veszíteni így egy sérült párducot és egy lövészpáncélost hátrahagyva ő is tovább haladt.
Az amerikaiak látva, hogy mennyire nem törődnek velük úgy döntöttek, hogy megpróbálják elérni a közeli erdőt és futásnak eredtek. A lövészpáncélos géppuskása Georg Fleps ekkor utánuk lőtt mire a lövészpáncélos parancsnoka Dörr SS-Oberscharführer is tüzet nyitott erre a többi katona is és így mire elérték az erdőt 17 amerikai maradt életben. Peiper mire odaérkezett már csak a hullák voltak ott és nem is törődött velük nyomult tovább.
A Nürnbergi perek során 70 vádlottat állítottak elő Malmedy kapcsán és megfélemlítésekkel fenyegetésekkel fenyítésekkel rábírták őket, hogy bevallják a mészárlást 30 embert ítéltek halálra de egy amrikai jogász közbenjárása és adatgyűjtése megmentette őket VIllis Everett perújrafelvételt kért ahol ekkor már megfélemlítések és Gestapo/NKVD módszerek nélkül zajlott a tárgyalás és mindenkit felmentettek.
Erre a Halál 50 órája miatt mindenki azt hiszi, hogy kitervelt tömegmészárlás volt
hasznos dolog ez a hollywood olyan tudatmódosító hatása van jobb mint a drogok többsége.
Erről mi a véleméynetek volt Malmedy vagy nem? Vagy ez mind hazugság lenne?<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-08 10:45