Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 12:07 #24969

PEIPER,WITTMANN,MEYER.

Szerintem ők voltak a legnagyobb SS ászok,hiába mindjárt jön lehet Bütyök hogy kommerszség meg mittudomén de nemhiába híresek,hírhedt nevek ezek.

Malmedy??? Koholmány az egész, lehet utánanézni, semmilyen bizonyíték nem volt rá hogy fegyvertelen, magát megadó egységet mészároltak le.... És így akarták halálraítélni őket, még jó hogy csak megúszták 10 évvel... 10 év börtön??? Az az örökkévalóság, 10 szép évet falak mögött tölteni. Lehet rosszabb mint a halál, nekem az lenne. Szegény Peiper halálánál biztos jobb, akit elevenen megsütöttek a 70es években, pedig ott se volt az egész incidensnél.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-01-08 13:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 12:28 #24970

Wilhelm Bittrich,Kurt Meyer,Theodor Eicke
Szerintem ők a legnagyobbak;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 13:15 #24971

• koszta
Oberstgruppenführer írta:
Szerintem a három legjobb parancsnok:
1. Paul Hausser
2.:Kurt Meyer
3.:Jochen Peiper

Épp most olvasgattam Peiperről és érdekes dolgokra találtam. A \&quot;Malmedy-mészárlás\&quot; máig nem tisztázott körülményeiről a helyszínen 72 halott amerikai katonát találtak fegyverek nélkül tövábbi 12-őt fegyverrel a kezében kicsit odébb a 72-től. Peiper elmondása szerint nem emlékezett milyen egységeket hagyott hátra őrizni a 72 foglyot mivel késésben volt a hadműveleti tervhez képest és ezért nem nagyon foglalkozott a foglyokkal.

1944.december 17-én vasárnap az amerikai 285. tábori tüzér megfigyelő zászlóalj \&quot;B\&quot; ütege Malmedy érintésével St. Vithbe igyekezett. 12 óra körül a kb 30 járműből álló oszlop elindult Malmedyből és a Baugnez-i útkereszteződésnél beleütköztek a Peiper harccsoport elővédjébe amelyet Josef Diefenthal SS-Sturmbannführer vezetett. 2 Német Panzer IV-es tüzetnyitott az emrikai oszlopra az amerikaiak leugráltak a teherautókról és egy rövid elkeseredett tűzharc után megadták magukat (72-fő fogoly ). Peiper sürgette Diefenthalt, hogy ne törődjön a foglyokkal csak nyomuljon előre ezért Diefenthal átadta a mögötte érkező Pötske vezette 1.páncéloszászlóaljnak őket és tovább indult. Pötske sem akart időt veszíteni így egy sérült párducot és egy lövészpáncélost hátrahagyva ő is tovább haladt.

Az amerikaiak látva, hogy mennyire nem törődnek velük úgy döntöttek, hogy megpróbálják elérni a közeli erdőt és futásnak eredtek. A lövészpáncélos géppuskása Georg Fleps ekkor utánuk lőtt mire a lövészpáncélos parancsnoka Dörr SS-Oberscharführer is tüzet nyitott erre a többi katona is és így mire elérték az erdőt 17 amerikai maradt életben. Peiper mire odaérkezett már csak a hullák voltak ott és nem is törődött velük nyomult tovább.

A Nürnbergi perek során 70 vádlottat állítottak elő Malmedy kapcsán és megfélemlítésekkel fenyegetésekkel fenyítésekkel rábírták őket, hogy bevallják a mészárlást 30 embert ítéltek halálra de egy amrikai jogász közbenjárása és adatgyűjtése megmentette őket VIllis Everett perújrafelvételt kért ahol ekkor már megfélemlítések és Gestapo/NKVD módszerek nélkül zajlott a tárgyalás és mindenkit felmentettek.

Erre a Halál 50 órája miatt mindenki azt hiszi, hogy kitervelt tömegmészárlás volt hasznos dolog ez a hollywood olyan tudatmódosító hatása van jobb mint a drogok többsége.

Erről mi a véleméynetek volt Malmedy vagy nem? Vagy ez mind hazugság lenne?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-08 10:45

Esetleg egy cikkben összeírhatnád a máig tisztázott és nem tisztázott részeket ezzel kapcsolatban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 13:36 #24973

• Oberstgruppenführer
Nem tudom mi tisztázott és mi nem sajnos mivel ez egy Földi Pál könyvből származik és csak azért írtam le hátha valaki tudja mi az igazság.

Theodor Eicke szerintem egyáltalán nem volt jó parancsnok a Német tábornokok közül senki nem kedvelte egyedül emberei tartották nagyra. Minden parancsot az utolsó pontig betartott ugyan, de a hadvezetéshez nem értett pont az hiányzott belőle ami a Németek feladat-központú parancsvégrehajtását jellemezte. Eicke úgy hajtotta végre a feladatokat, hogy az lehetőleg egyszerűen történjen nem változtatott az eredeti terven soha még akkor sem ha az ellenséges védelem így óriási veszteségeket okozott csapatainak értelmetlenül.
A keleti fronton Eicke csapatai 15-20%-al nagyobb veszteségeket szenvedtek el mint az egyéb egységek.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-08 14:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 15:49 #24981

• HunBütyök
Egy tény:

a Waffen SS a legtisztább, legelitebb és a legőszintébb alakulat volt. Európa és az európai kultúra legszilárdabb védőbástyája. Vagy ha úgy tetszik: a modern kor lovagjai.
Az amerikaiak egy hagyományokat, népeket, kulturákat elsöpörni akaró aljas bandának a bábjai...

Malmédy nem lehet kérdés, egy számomra kedves dalszöveget idézve:
\&quot;Szent emlékük meggyalázva, a \&quot;kiválasztott\&quot; hazugsága!\&quot;

Februárban Becsület Napján pedig mindenkinek ott a helye! Akár másodikvh.hu találkozót is szervezhetnénk oda...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 16:10 #24984

• Bazooka Joe
Eickét nem kedvelték túlzottan az SS-ben és a náci pártban. Túl agresszív és önfejű volt. Ennek ellenére kivételes és tehetséges szervező volt, és néhányan halála után úgy érezték, hogy hajtóereje és energikussága nagyon fog hiányozni.

Talán az egyetlen hely (a közvetlen családján kívül) ahol őszintén meggyászolták, a hadosztálya volt. A Totenkopf Eicke műve volt, amelyet személyiségével és hitével alkotott meg. Vasfegyelmét, teljes fanatizmusát és az ellenség gyűlöletét továbbadta a katonáinak. Neki köszönhető, hogy a Totenkopf nem vonult vissza, és a hadosztály emberei teljes meggyőződéssel és kegyetlenséggel harcoltak.

A fanatizmus és a kegyetlenség nem szükségszerűen velejárója annak, hogy egy parancsnokot emberei úgy tiszteljenek mint ahogyan Eickét. A nagyrabecsülésük oka inkább az, hogy \&quot;a közlegények tábornoka\&quot; volt. Teljes odaadást és bátorságot várt el az embereitől, de maga is osztozott viszontagságaikban.

Mindig a front közelében volt, és soha nem követelt másoktól olyat, amit maga meg ne tett volna. Ugyanolyan ruhát viselt, ugyanolyan bunkerben vagy lövészárokban aludt, és az élelmiszeradagja is megegyezett a katonáiéval. Eickének sikerült bizalmas kapcsolatba kerülnie embereivel és viszonzásul katonái is feltétlen hűségükről biztosították őt.

Talán Eicke és az általa létrehozott hadosztály iránt érzett tiszteletnek a bizonyítéka, hogy az ugyanolyan jól működött halála után, nélküle is. A Totenkopf megbízhatóságáról szóló hírnevét megőrizte, és ugyanolyan kegyetlenséggel harcolt alkotója halála után is, mint előtte.

Ezeknek fényében én igen is sokra tartom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 16:21 #24988

HunBütyök írta:

Februárban Becsület Napján pedig mindenkinek ott a helye! Akár másodikvh.hu találkozót is szervezhetnénk oda...

Bajtársak, vigyázz!

Remélem idén feljutok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 16:42 #24994

• Bazooka Joe
Nekem csak az csípi a szeme, hogy felhasználják ezt a megemlékezést mondjuk pártnépszerűsítésre. Nah ez az elesettekkel, és a kitörést túlélő veteránokkal szemben nem igazán tisztességes. Mondhatnám úgy is, hogy elveszik az igazi mondanivalója az egésznek. Javítsatok ki ha tévedek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 08 16:52 #25000

• Bazooka Joe
A 103. / 503. SS-nehézpáncélos-osztály használt valamilyen speckó egységjelzést a háború folyamán, vagy csak a halálfejet, mint a 3. SS-hadosztály?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-08 17:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 09 10:50 #25020

Tudtommal csak azt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 09 13:24 #25025

Bazooka Joe írta:
Eickét nem kedvelték túlzottan az SS-ben és a náci pártban. Túl agresszív és önfejű volt. Ennek ellenére kivételes és tehetséges szervező volt, és néhányan halála után úgy érezték, hogy hajtóereje és energikussága nagyon fog hiányozni.

Talán az egyetlen hely (a közvetlen családján kívül) ahol őszintén meggyászolták, a hadosztálya volt. A Totenkopf Eicke műve volt, amelyet személyiségével és hitével alkotott meg. Vasfegyelmét, teljes fanatizmusát és az ellenség gyűlöletét továbbadta a katonáinak. Neki köszönhető, hogy a Totenkopf nem vonult vissza, és a hadosztály emberei teljes meggyőződéssel és kegyetlenséggel harcoltak.

A fanatizmus és a kegyetlenség nem szükségszerűen velejárója annak, hogy egy parancsnokot emberei úgy tiszteljenek mint ahogyan Eickét. A nagyrabecsülésük oka inkább az, hogy \&quot;a közlegények tábornoka\&quot; volt. Teljes odaadást és bátorságot várt el az embereitől, de maga is osztozott viszontagságaikban.

Mindig a front közelében volt, és soha nem követelt másoktól olyat, amit maga meg ne tett volna. Ugyanolyan ruhát viselt, ugyanolyan bunkerben vagy lövészárokban aludt, és az élelmiszeradagja is megegyezett a katonáiéval. Eickének sikerült bizalmas kapcsolatba kerülnie embereivel és viszonzásul katonái is feltétlen hűségükről biztosították őt.

Talán Eicke és az általa létrehozott hadosztály iránt érzett tiszteletnek a bizonyítéka, hogy az ugyanolyan jól működött halála után, nélküle is. A Totenkopf megbízhatóságáról szóló hírnevét megőrizte, és ugyanolyan kegyetlenséggel harcolt alkotója halála után is, mint előtte.

Ezeknek fényében én igen is sokra tartom.

Én is egyetértek Bazooka Joeval bár én befolyásolt vagyok ebben a témában
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 09 19:13 #25045

• Bazooka Joe
zsen1 írta:
Én is egyetértek Bazooka Joeval bár én befolyásolt vagyok ebben a témában

Az soha sem célravezető - hasznos...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 10 14:47 #25089

Úgy tudom hogy őrizték magyarok a tábort és van ilyen a háborúban bár emberiben is végezhettek volna vele
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 10 14:49 #25090

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Ahhoz képest hogy állítól ag éheztek és meg voltak gyötörve, rohadtul erősek voltak a mocskok... ja nem az SS katonákra gondoltam. j aés szerintem nem Waffen SS hanem sima ss volt a tábrokban, akik vigyáztak a szorgsan dolgozó egykori léhűtők bandájára.

Leginkább az SS-TV / SS-Totenkopfverbände egységei - emberei őrizték a táborokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 10 14:51 #25091

• HunBütyök
Mindig eszembe jut a táborlakóük vidám életé tbemutató képek közül az amin egy állítólagos SS katon abuldózerrel tolja a csontváz hullákat.
Ha jobban megnézzk az egy amcsi Caterpillar D9 bulldózer és angol katona van a képen.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.32 másodperc
Joomla templates by a4joomla