Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A Waffen-SS

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 15 20:12 #25529

portillo írta:
zsen1 írta:
Budapest nem városi harc? bár az igaz hogy teljesen körül zárták Szerintem bécs a németeknek már csak szenvedés , kín és gyűg volt

Városi harc+katlan, a sztálingrádi is városi harc volt s sztálingrádi katlannak hívják. Szerintem már 41 telétől szenvedés és nyűg volt az egész Kelet-front a németeknek.

Nos igen de a katonáknak szerintem mindegyik csta csak nyűg volt szerintem mindegyik eltutta volna képzelni az életét a háború nélkül
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 10:33 #25537

Bazooka Joe írta:
A „LSSAH” 1945. május 8-án és 9-én Erfától nyugatra, illetve Linztől délkeletre az amerikai csapatoknak adta meg magát. Tisztjeinek és altisztjeinek többségét 1950-ig internálták, de a hadosztály katonáit a szovjetek határozott kérése ellenére sem adták ki a Vörös Hadseregnek.

--------------------

A 2. „Das Reich” SS-páncéloshadosztályt 1945. április 26. után Prága, illetve Drezda térségébe csoportosították át. A 4. SS-páncélgránátos-ezred harccsoportja Weidinger SS-Obersturmbannführer parancsnoksága alatt fedezte Prága kiürítését május 8-ig. A hadosztály zöme 1945. május 9-én amerikai csapatoknak adta meg magát Pilsen környékén.

------------------------

A 3. SS-páncéloshadosztály részt vett Bécs védelmében. 1945. április 3-6. között a város déli peremén, 7-től 10-ig pedig a délkeleti, majd északi városrészekben vívott halogató harcokat.

Miután Korneuburg térségében korlátozott célú ellentámadást hajtott végre, május elejéig Krems északkeleti körzetében védekezett.

Ezt követően a hadosztály a 6. (SS-) páncéloshadsereg hátát fedezte Linztől délkeletre, majd 1945. május 8-án az amerikai 7. hadsereg előtt Linztől délre letette a fegyvert. Május közepén az amerikaiak a hadosztály állományát kiadták a szovjeteknek.

--------------------

Érdekes, hogy a 3 elit SS-páncéloshadosztály közül, az amerikaiak csak a Totenkopf-ot adták át a szovjeteknek...

Erről mi a véleményetek?

Szerintem a Totenkopfot utálták az amcsik aztán gondolták majd a ruszkik adnak nekik szépen eleget.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 10:48 #25540

Annak, hogy csak a Totenkopf tagjait adták át a vörösöknek több oka is lehet.

Akár csak a harctéren keringő legendák, a halálfejes brigádról. Egyébként az SS bármely hadosztályáról van szó, egyiket sem igazán \"kedvelték\"... Több helyen olvastam, hogy sokszor a harckocsizókat is csak azért végezték ki mert koponyát láttak a sapkájukon és összekeverték őket az Totenkopfos SS tagokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 13:15 #25556

• Bazooka Joe
Hansen írta:
Több helyen olvastam, hogy sokszor a harckocsizókat is csak azért végezték ki mert koponyát láttak a sapkájukon és összekeverték őket az Totenkopfos SS tagokkal.

Ezt én is halottam már. A harckocsizókra nézve ez nem lehetett jó dolog, DE attól, hogy valaki a 3. SS -ho.-ban szolgált miért lett volna bűnösebb mint ha más ho.-ban szolgált volna. Pláne, ha nem is volt őr a koncentrációs táborban, hanem mondjuk 190-1941-ben jelentkezett - vették fel a ho.-ba?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 13:30 #25560

Pedig biztos hogy amiatt adták át őket, a koncentrációs táborban végzett tevékenységük miatt.

Egyébként ami a legnagyobb szemétség volt, az olasz fronton ami történt, ott sok orosz szolgált a németek oldalán az orosz frontról hozták őket, hogy ne a sajátjaik ellen harcoljanak. Sok német egység azzal a feltétellel adta meg magát hogy a náluk szolgáló orosz katonákat nem adják át a Vörös Hadseregnek. Ennek ellenére a Szövetségesek gond nélkül az összes elfogot orosz hadifoglyot a vörösök kezére játszotta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 13:42 #25567

Szemét amcsik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 13:54 #25570

Bazooka Joe írta:
Hansen írta:
Több helyen olvastam, hogy sokszor a harckocsizókat is csak azért végezték ki mert koponyát láttak a sapkájukon és összekeverték őket az Totenkopfos SS tagokkal.

Ezt én is halottam már. A harckocsizókra nézve ez nem lehetett jó dolog, DE attól, hogy valaki a 3. SS -ho.-ban szolgált miért lett volna bűnösebb mint ha más ho.-ban szolgált volna. Pláne, ha nem is volt őr a koncentrációs táborban, hanem mondjuk 190-1941-ben jelentkezett - vették fel a ho.-ba?!

Ez idáig oké. Miért őket? Nem csak őket. De mint írtam sok oka lehet, és valószínű, hogy mostanában nem fog kiderülni az igazság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 14:32 #25574

• Bazooka Joe
Na konzultáltam másokkal is erről és kiderült, hogy az amerikaiak és a szovjetek között fennállt egy megállapodás miszerint azon német egységek akik a K-i fronton harcoltak, ám végül a szovjet hadifogságot elkerülendő, küszködve ugyan de végül is sikeresen megadták magukat az amerikaiaknak, azon egységek túlnyomó részét átadták a szovjeteknek.

Szééép mi?! Szegény német katonák... mindig is az amerikaiaknak akarták megadni magukat a jobb hadifogság reményében, aztán mikor kisült, hogy a szovjetek ellen harcoltak mehettek is a gulágra...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 16 15:05 #25579

Volt néhány magyar egység akik az amcsiknak adtákmeg magukat harcoltak a k-fronton és ezt álítólag az amcsik tudták de az átadás hlyet mindet kivégezték eszerint a magyar katonának nem volt tulsok választása vagy a harcmezőn vagy fogolytáborban halmeg szép
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 17 10:08 #25608

Uraim!

Akit érdekelnek .pdf formátumú színes könyvek, amik a Waffen SS egyenruháit mutatják be, az dobjon rám privát üzenetet!<br><br>Szerkesztette: Monco, Időpont: 2010-01-17 11:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 17 19:09 #25667

De szabad vélemény nyilvánítás az van, csak kérdés ki mennyire és hol mennyire tolerálja. Mint ahogy az is kérdés, hogy ki hogyan fogja fel, látja át és gondolja meg mielőtt leírja amit leír.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 17 19:13 #25670

művésznő írta:
panzer2 írta:
Szemét amcsik.

Nincs szemét amcsizás (se), panzer2!

Bocs de azok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 17 20:38 #25671

• Bazooka Joe
Ez valóban nem volt tisztességes húzás tőlük!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 18 07:57 #25675

• művésznő
Bazooka Joe írta:
Ez valóban nem volt tisztességes húzás tőlük!

Ez pedig valóban egy korrektül megfogalmazott vélemény. Vegyél példát róla panzer2!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A Waffen SS 2010 jan. 18 17:00 #25706

Kösz nem kell a tanácsod művésznő:angry:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.29 másodperc
Joomla templates by a4joomla