Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 10 19:34 #55645

• Gipszj
Úgy tudom, hogy repülőgépről is megpróbálták indítani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 10 20:25 #55649

• Magyarharcos
Ezt én is tudtam. Úgy gondoltam hogy földi mobil indító állványokról. Bocs, de ez lemaradt az előbb!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 11 15:29 #55660

• Panther
Én úgy tudom, használták mobil álványról, de hogy az hogy nézett ki, azt már nem tudom. Az biztos, hogy része volt egy hosszú sín.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 11 15:50 #55662

• Gipszj
Most így visszaemlékezve a régen olvasottakra úgy tűnik, hogy egy összeállítható rámpa volt az indító kijjebb-beljebb tekerhető lábakkal. Egymás után tették az elemeket nagyjából vízszintesre elegyengetett talajon. Jó hosszú volt, mert a pulzáló sugárhajtómű működéséhez legalább 300 km/h sebességre kellett gyorsítani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 11 19:04 #55688

• Panther
Ehhez valamilyen gőzkatapultot alkalmaztak, mint az anyahajókon, ha emlékeim nem csalnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 11 20:17 #55689

• Gipszj
Gőzkatapult nem valószínű, mert ahhoz gőz kell, a gőzhöz meleg, a meleg meg füstölhet. Egyszerűbb a sűrített levegő. Az anyahajókon is a II. VH. után jelent meg a gőzkatapult, amikor már olyan nehezek voltak a repülőgépek, hogy a sűrített levegő ereje kevés volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 04:20 #55690

• banditos
Multkor a Discovery World-on volt a csataterek titka,benne volt hogy volt ilyen állvány de kellett egy katapult ami min. 350 km!h-ra gyorsította:ez volt a mobil,ugyan olyan elven működött mint a meglévő,csak volt egy katapult elven működő. szerkezett
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 04:31 #55691

• Gipszj
Igen, néhány hozzászólással korábban erről volt szó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 12:25 #55697

• banditos
Tudm,nyomon követtem:cheer:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 13:53 #55701

• Panther
Igen, mert a pulzáló hajtómű csak e felett működött hatékonyan. Ezért akarták repülőről indítani, nem tudom, mijen sikerrel.

Volt egy vadászgép változat is, de ez nem került tudtommal bevetésre. A fegyverzet kizárólag gépfegyverekből állt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 15:05 #55704

• banditos
A prototípusa elkészult,hú de most nem tudom a nevét.Utána keresek neked!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 15:35 #55708

• Gipszj
banditos írta:
A prototípusa elkészult,hú de most nem tudom a nevét.Utána keresek neked!

Nehezen tudom elképzelni, hogy lett volna használható vadászrepülőgép változata, mert légiharcban a sebesség széles tartományban változik, 300 km/h sebesség alatt leállt a hajtómű, újraindítása pedig kis magasságon bizonytalan lehetett. Inkább nem is bizonytalan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 16:34 #55713

• banditos
Volt prototípusa,de elpusztították mirlött a levegőben szálhatott volna!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 12 17:01 #55719

• Gipszj
banditos írta:
Volt prototípusa,de elpusztították mirlött a levegőben szálhatott volna!

Nagy szerencséjére azoknak akiknek repülnie kellett volna vele. Még a rendes (kompresszor-égéstér-turbina) felépítésű sugárhajtóművek is megbízhatatlanok, lomhák (ma adok gázt, holnap elkezd gyorsulni) és nehezen vezérelhetők voltak. Egy robotrepülőgép, amit egyetlen repülési üzemmódra terveztek egy szabályozhatatlan hajtóművel kamikaze repülőgép lett volna. Súlypont vándorlás, óriási felületi terhelés ezek tovább lehetetlenítették volna, hogy ne egy agyrém legyen. Oly mértékben át kellett volna tervezni, hogy az már egy teljesen más szerkezet lett volna. A háború végi német repülőgép fejlesztésekből egyedül a Me 262 vált be úgy-ahogy. Egy forradalmi repülőgép volt rengeteg hibával, amelyeknek a fölszámolása hosszú-hosszú évekig tartott a háború után. A többi gép az maga volt a csőd. A He 162 Volksjager csak Volksjagernek nem volt alkalmas, nagyon nehezen volt vezethető hála annak, hogy az ellenállás és a tolóerő vektora nem esett egybe. A Me 163-t csak ördögtojásnak nevezték, veszélyesebb volt a saját személyzetére mint az ellenségre. Legkisebb probléma estén már robbant is.
Amúgy vitorlázógépnek kitűnő volt. A Bachem Natter is kalandos szerkezet volt.
Ezek mind egy bukásra álló birodalom végső kétségbeesés által inspirált szerkezetei voltak, amikor már minden mindegy, csak néhány nappal elodázhassuk a véget, hátha valami csoda történik.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-04-12 19:03<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-04-12 19:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 13 11:41 #55734

• banditos
Magyarán Hitler megalomániája!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla