Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 16 18:15 #55924

• Magyarharcos
KzL írta:
Pár kommenttel ezelőtt beszéltetek a V1 ember vezette változatáról a Fi-103Rről de annak nem volt gépfegyvere, hanem ua. a 800kg. robbanóanyagot vitte mint eredetileg. Az elkészült 175ből egyet sem vetettek be.

A japcsik igen csak esedeztek volna érte. Amúgy igen csak azon osztagnak tervezték, amely 1945 áprilisába az amerikai bombázó gépeknek neki vezeték a Me-109-eseiket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 16 19:35 #55934

• Panther
ÁÁ. Az eredeti verziónak gépfegyvrei voltak, mert nem akartak öngyilkos bevetéseket, bár jelentkező lett volna elég.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-04-16 21:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 16 20:21 #55937

• KzL
És a Leonidas század? Arra képezték ki a pilótákat hogy a gépeikkel úgy repüljenek a szövetséges flottára hogy a 900kg.-s bombáik a vízvonal alatt a hajótest mellett robbanjon. Nem sok esély volt a vissza térésre. Ezt tudta a vezérkar és a pilóta is. Mi ez ha nem öngyilkos küldetés. Egyébként Me-328assal repültek volna csak a bombával de a hajtómű bizonytalansága miatt egyet sem építettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 17 11:13 #55957

• Panther
OLvasd el még egyszer. Lett volnba elég jelentkező, de végül nem sok lett belőle.

A Leonidasról eddíg még nem hallottam, de nem úgy hangzik az alapján, amit írtál, hogy egy bvetésre kész harci egység lett volna.

A Rohamtigris, a V2, az Me-262, ezek bizonyították, hogy életképes ötleteken alapulnak (bár a Sturmtiger alapvetően elhibázott volt, de sikeresen alkalmazták). Az öngyilkos bevetésre mindíg van elég jelentkező ott, ahol radikálisan nevelik a fiatalokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 17 18:39 #55977

• KzL
Magyarharcos írta:
KzL írta:
Pár kommenttel ezelőtt beszéltetek a V1 ember vezette változatáról a Fi-103Rről de annak nem volt gépfegyvere, hanem ua. a 800kg. robbanóanyagot vitte mint eredetileg. Az elkészült 175ből egyet sem vetettek be.

A japcsik igen csak esedeztek volna érte. Amúgy igen csak azon osztagnak tervezték, amely 1945 áprilisába az amerikai bombázó gépeknek neki vezeték a Me-109-eseiket.

De csak ha elfogyott a muníció. Nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 17 18:43 #55978

• Magyarharcos
Nem.
200 töltényt kaptak önvédelemre a kísérő gépek ellen, és egyenesen a bombázó gépekbe kellett repülniük, a gép hátsó résénél, ahol a szárny találkozik a törzzsel. Így könnyen ketté vághatta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 ápr. 18 14:52 #56002

• Panther
Ez volt a leghatékonyabb módszerük.

Hallottam egyszer egy gépről, a Wildcat úszótalpas verziójáról, amit Wildcatfishnek neveztek. Mennyire romlott le a teljesítménye az úszótalpaktól? Egyáltalán hasznosnak bizonyult? Mert a Zero hasonló változata (szövetséges kódnevén a \&quot;RUFE\&quot;) néha kapóra jött, de a sebessége és a fordulékonysága is jelentősen csökkent, valamint nem alkalmazhatott bombákat sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 02 16:41 #56388

• Magyarharcos
Gondolom nyílt vízi felderítésre kiváló volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 03 10:04 #56408

• Panther
Én úgy tudom, mindkettőt vadász szerepkörben alkalmazták a leginkább.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 03 16:42 #56410

• koi
Erre gondoltok? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 04 07:06 #56423

• Magyarharcos
Ez nem egy Dauntles torpedó bombázó, csak hidroplán változatban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 04 17:16 #56446

• Gipszj
A törzs arányaiból inkább Wildcat. A motorja a két gépnek gyakorlatilag azonos volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 05 06:35 #56452

• Magyarharcos

Tényleg, nem is lehet látni a hátsó géppuskát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 05 09:06 #56459

• Panther
Nem, ez a Wildcatfish, amit mondtam. Én speciell a Battlefield 1942: Forgotten Hope játék egységei közt akadtam rá, nagyot néztem. Biztos sokat vesztett a sebességéből az úszótalpak miatt, és bombát sem igen hordozhatott, bár ez a Wildcatecnél amúgy sem volt jellemző.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 máj. 10 09:06 #56610

• Magyarharcos
Egy apró kis kérdés, olvastam egy Kurt Rieder könyvben, hogy egy fotón egy Bf 109 K-4-es verzió repül, ismeretlen felfüggesztéssel. A bomba amit visz, állítólag olyan hatásos hogy több kilométeres körben mindent elpusztít. Az amcsik meg találták, és azóta semmi infó róla. Valaki valami frissítést tud mondani?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla